Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η αυτοπροσωπογραφία μου......χωρίς παστέλ

Σας παρακαλώ να με κρίνεται επιεικώς (όχι την φωτογραφία, το σκίτσο).


Ο άντρας μου λέει ότι τα μάτια τα έχω πετύχει, το στόμα δεν έχω φτιάξει καλό.Συμφωνώ μαζί του.
Ιδού και το πρωτότυπο, φωτό τραβηγμένη στον καθρέφτη. Εξ ού και το λοξό βλέμμα.



Mετά από κάποιες παρατηρήσεις σας και διορθώσεις. Φταίει λίγο και η φωτό.

Περιμένω εντυπώσεις. Να συνεχίσω ή να το εγκαταλείψω το άθλημα??????

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Μαντέψτε.....ποιά είναι?

Είναι ηθοποιός και παίζει σε απογευματινή σειρά αν δεν κάνω λάθος. ΄Οταν την είδα στο περιοδικό (και πιστεύω να συμφωνήσουν μαζί μου και όσοι πήραν το συγκεκριμένο περιοδικό) τρόμαξα να την γνωρίσω από το ρετουσάρισμα που της έχουν κάνει, και από το λίφτιγκ που έχει κάνει αυτή από μόνη της.
Της έκανα και εγώ λίφτιγκ στο σκίτσο και άντε τώρα να την βρειτε. Θα μου πείτε....Μπά, δεν της μοιάζει. Δεν πειράζει βρε παιδιά. Εξάσκηση κάνω. Μαθητευόμενη είμαι ακόμα.Γι' αυτό σας τα δείχνω, για να με διορθώνεται όσοι και όσες μπορείτε.



Περιμένω απαντήσεις και φυσικά αυτό που μετράει περισσότερο, τα σχόλιά σας.Φιλάκια.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ζωγραφική σε ξύλο-Παιδικά καδράκια

Να λοιπόν και τα καδράκια που σας είχα υποσχεθεί.
Η Μίνυ φυσικά για την εγγονούλα μου την Εριφύλη.
Ζωγραφική σε ξύλο 20 Χ 30 με ακρυλικα

Η δεύτερη για τον εγγονό μου τον ΄Εκτορα-Μάριο, ο Μίκυ φυσικά.


Ζωγραφική σε ξύλο, 30 Χ 30 με ακρυλικά.

Το τρίτο όπως διαβάζετε, είναι για την φίλη της εγγονής μου, την Μαρία.Μου είπε ότι της αρέσει πολύ η Νταίζη, και ότι το αγαπημένο της χρώμα είναι το φούξια.

Ζωγραφική σε ξύλο 30 x 30 με ακρυλικά.

Το τέταρτο, για την φίλη της Εριφύλης, την Εύη. Η μαμά της μου είπε ότι έχει πλέον δικό της καινούριο δωμάτιο, και πιστεύω να της αρέσει. Θα της κάνω εκπληξη.


Ζωγραφική σε ξύλο 30 x 30 με ακρυλικά


Και κάτι άσχετο από τα καδράκια, μια ζωγραφισμένη πετρα με θαλασσινό θέμα για την Ελίνα.

Για να κλείσει ο κύκλος με τα καδράκια, πρέπει να φτιάξω άλλα δύο. Υπομονή όμως. ΄Οσο γρήγορα και αν ζωγραφίζω, δεν είμαι και μηχανή..........

Ελπίζω να σας αρέσουν και να πάρετε και εσείς ιδέες για παρόμοια δωράκια.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ανα...κύκλωση!!!!!

Φίλοι μου γειά σας. Σάββατο 24 Ιουλίου σήμερα και το θερμόμετρο έξω δείχνει 38,8 βαθμούς. Εννοείται πως αυτό το Σ/Κ δεν θα πάω στο κάμπιγκ. Δεν τρελλάθηκα.Με 34 βαθμούς και δεν μπορώ όχι τώρα που έχει 40. Το πρωί που λέτε, ξύπνησα γύρω στις 6,30.Μην σας φαίνεται παράξενο, ακόμα και στις διακοπές τέτοια ώρα ξυπνάω, βάζω σορτσάκι και σπορτέξ, γουόκμαν και περπατάω 5 χιλιόμετρα.(Τώρα τελευταία μου έχει κοπεί αυτό το πρωινό χόμπυ, γιατί έχω την εγγονή μου μαζί στο κάμπιγκ και είναι λίγο δύσκολο να φύγω).
Αφού λοιπόν ξύπνησα τόσο πρωί ήπια το καφεδάκι μου και μετά στρώθηκα στις δουλειές.Τίποτα παράξενο. Τα συνηθισμένα, ξέρετε, οικιακά. 11 η ώρα είχα σχεδόν τελειώσει.(Τα υπόλοιπα αύριο πρωί την ίδια ώρα). ΄Εκλεισα που λέτε πόρτες-παράθυρα και έβαλα το air condition.Τι να σας πω βρε παιδιά.Μεγάλη εφεύρεση. Αυτο και το καλοριφέρ. Προτιμώ να μην έχω να φάω που λέει ο λόγος και να δροσίζομαι ή αντίστοιχα να ξεσταίνομαι τον χειμώνα. Το κρύο το αντέχω, αλλά την ζέστη, α πα πα.Και όσο περνούν τα χρόνια, η κατάστασή μου χειροτερεύει.
Στην δροσούλα λοιπόν, έφτιαξα μία " κολοκυθόπιτα ξυπόλητη", σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το Asteri, στην Αστεράτη Κουζίνα της.


Βλέπετε ένας φίλος του άντρα μου του έδωσε περίπου 10 κιλά, ναι καλά διαβάσατε,κολοκύθια. Είχα λοιπόν κολοκυθοπόλεμο. ΄Ετριψα για κολοκυθοκεφτέδες και κολοκυθόπιτα, άνοιξα για γεμιστα και έκοψα φέτες για μουσακά. Ας είναι καλά ο καταψύκτης. Αυτές είναι λύσεις που λύνουν τα χέρια.
Θα μου πείτε τώρα, και με το δίκιο σας, που κολλάει ο τίτλος της ανάρτησης, με τα κολοκύθια. Θα σας πω.
΄Οπως λοιπόν κολοκυθοπολεμούσα, το μάτι μου έπεσε σε ένα μικρό γλαστράκι που μου είχε μείνει από ένα Μπονσάϊ. (Πρέπει να ήταν Μπονσάϊ -Μαϊμού, γιατί δεν έζησε ούτε ένα 15θήμερο). Αποφάσισα λοιπόν να το .......ανακυκλώσω. Πήρα τα εργαλεία μου, γύψο, σιλικόνη, κοχύλια και το μετέτρεψα σε ....ρεσώ. Λίγο χοντροκομμένο είναι αλλά από το να το πέταγα.......Είχα και μία πετρούλα που την είχα μαζέψει από την θάλασσα για να την ζωγραφίσω. Στο γραφείο μου έχω φτιάξει μία για να συγκρατεί τα χαρτιά μου όταν φυσάει.Την είδε ο γιός του αφεντικού μου και μου είπε¨Πολύ όμορφη πετρούλα κ. ΄Ερη.Πως την έχετε φτιάξει?" Του είπα πως την έχω ζωγραφίσει, και επειδή του άρεσε πολύ του υποσχέθηκα να του φτιάξω μία.
Το θέμα όπως βλέπετε είναι αγορίστικο και φυσικά συλλεκτικό. ΄Ενα κατακκόκινο "κατσαριδάκι". Πως σας φαίνεται?

Τώρα πάω για ζωγραφική. ΄Εχω υποσχεθεί στα κοριτσάκια που κάνουν παρέα με την Εριφύλη στο κάμπιγκ, είναι μεγαλύτερα, να τους φτιάξω καδράκια για τα δωμάτιά τους. ΄Εχω ήδη τελειώσει τα 2, θέλω άλλα τρια, αλλά θα σας τα δείξω όλα μαζί. ΄Ισως πάλι να σας δείξω τα 3 αύριο.
Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά, και υπομονή. Καύσωνας είναι θα περάσει.Από Δευτέρα κάτι άκουσα για δροσιές. Φιλάκια.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

' Οταν οι άλλοι κοιμούνται..........

εγώ ζωγραφίζω. Δέκα μέρες έλειψα. Είχα πάει στο κάμπινγκ, λόγω του ότι πήρα μία εβδομάδα άδεια, για να ξεκουραστώ λιγάκι. Μου λείψατε πολύ όλοι αλλά δεν μπορούσα να πάρω τον Η/Υ μαζί μου.Εχθές το απόγευμα όμως πέρασα για καφεδάκι από τα σπιτάκια σας.Ομολογώ ότι με καταπλήξατε. Η Ρένα με τα βραβεία, η Δημιουργία με τις συλλογές της,η Ρουλα με την καταπληκτική διοργάνωση μίας βάπτισης κλπ.Εγώ δεν έχω τίποτα σπουδαίο να σας δείξω.Μόνο κάτι σκίτσα που έφτιαχνα τα μεσημέρια, όταν οι υπολοιποι ξεκουράζονταν. Είναι κάποια σκίτσα τα οποία θα μεταφέρω σε καμβά, το φθινόπωρο φυσικά.
΄Εχω φτιάξει και κάποιες κατασκευές με κοχύλια, αλλά έχουν παραμείνει στο κάμπινγκ.΄Οταν θα πάω το Σ/Κ θα τις φωτογραφίσω.Ο ναός της Αγ.Αικατερινης του Σινα,ακουαρέλλα,όπως φαίνεται από το καμπιγκ.




Μία στρουμφίτα, ακουαρέλλα

Ενα πορτραίτο.


Η κόρη μου ξαπλωμένη στην ξαπλώστρα.


Ενα γυμνό

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Βραχιολάκι πλεχτό και κορνίζα με κοχύλια

Φίλοι μου γειά σας και πάλι. Την προηγούμενη εβδομάδα που είχα κατέβει στην Αθήνα για τα γενέθλια της εγγονής μου, πήγαμε με την κόρη μου στο Μοναστηράκι για να πάρω δερμάτινες σαγιονάρες (όχι θα μου γλύτωναν) για να τις διακοσμήσω με χάντρες. Η κόρη μου διάλεξε κάτι όμορφα charms και μου ζήτησε να τις φτιάξω ένα βραχιολάκι. Το έφτιαξα πλεχτό με την τεχνική μακραμέ , στο αγαπημένο της χρώμα.

Εφτιαξα και μία κορνίζα με κοχύλια. Είναι μία μικρή κορνίζα που αγόρασα από το ΙΚΕΑ. Τρείς μαζί 1€. Δεν την έβαψα, την αφήσα στο φυσικό της χρώμα και κόλλησα με ατλακόλ τα κοχύλια που μαζεύουμε μαζί με την εγγονούλα μου από την παραλία. ΄Εχω άλλες δύο ακόμα, αλλά σιγά σιγά. Εχουμε και δουλειές να κάνουμε.
Αυτό το Σ/Κ δεν πήγαμε στην θάλασσα. Είχα εγκαταλείψει το σπίτι 3 βδομάδες. Μόνο στον κήπο το πρωί με τον άνδρα μου, κάναμε 3 ώρες. Πότε να κλαδέψουμε τον κισσό, τα δέντρα, τα κλαδιά απ' τις τριανταφυλλιές, δεν είναι και μικρός, να πετάξουμε μετά τα κλαδιά και τα φύλλα, τι να σας πω.΄Επεσαν τα χέρια μου.Χαλάλι όμως έγινε όμορφος.
Τώρα κάθισα λίγο να ξεκουραστώ, και το απόγευμα συνεχίζω.Ξέρετε εσεις.Πλυντήριο, σιδέρωμα, καλλωπισμός. ΄Ισως αύριο να πάμε για κανένα μπανάκι, αν δεν βρέχει. Βλέπετε μας πήρε και στο λαιμό της η ΕΜΥ που έλεγε βροχές.
Να περνάτε καλά και όσοι θα πάτε για μπανάκι, κάντε μια βουτιά και για μένα και σας την χρωστάω!!!!!