Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα Ζωγραφικής-Ενας κύβος τέχνης

Μια καταπληκτική ιδέα της δασκάλας μας, της Μαριέλας. ΄Εφτιαξα το ανάπτυγμα ενός κύβου σε λευκό χαρτόνι, με διαστάσεις πλευράς 10 Χ 10. Στην συνέχεια ζωγράφισα με ακουαρέλες σχέδια του αγαπημένου μου ζωγράφου, του Σταθόπουλου.
Από την δασκάλα, πήρα συγχαρητήρια. Χρώμα, τεχνική, διάταξη, σχέδιο, άψογα. Σχόλιο κανένα.
Περιττό να σας πω ότι ο συγκεκριμένος κύβος με έχει ξετρελλάνει. Τον επόμενο θα τον φτιάξω από ξύλο.


Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα Ζωγραφικής-Ακουαρέλλα

"Ιβίσκος και κισσός" , 25 Χ 30, ακουαρέλλα

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακύκλωση....και πως να φτιάξετε ένα τσαντάκι με χαρτί από περιοδικά.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε ένα τσαντάκι από χαρτί περιοδικών.Το συγκεκριμένο τσαντακι το καταευχαριστήθηκα όλο το καλοκαίρι στην θάλασσα. ΄Ηταν ελαφρύ, ταίριαζε με όλα τα ρούχα και ήταν πολύ βολικό. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε τσαντάκι, με αυτή την τεχνική μπορείτε να φτιάξετε κουτιά, σουπλά, ντοσιέ και ότι άλλο βάλει ο νούς σας.

Η κοπέλα στο βίντεο δεν φτιάχνει το ίδιο τσαντάκι. Το σχέδιο αυτό είναι δικής μου επινόησης/Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακύκλωσης.....συνέχεια!

Στις διακοπές μου, το ξέρετε όλοι πλέον, διακόπτω τα πάντα εκτός από τα χόμπυ μου. Κοιτάξτε τι έφτιαξα με παληά cd, πλαστικές σακούλες και βελονάκι.
Θυμάστε όταν ήμασταν μικρά, στο σχολείο, που στο μάθημα της χειροτεχνίας φτιάχναμε καλαθάκια με ροδέλες από χαρτόνι και χόρτο χειροτεχνίας? Στην συγκεκριμένη κατασκευή δεν χρειάστηκε να φτιάξω ροδέλες γιατί είχα τα cd.
΄Εκοψα λοιπόν λωρίδες τις πλαστικές μη ανακυκλώσιμες σακούλες, πήρα το βελονάκι μου και τα cd και ιδού το αποτέλεσμα.Χρησιμοποίηση 6 cd. ΄Ενα για βάση και 5 γύρω-γύρω. Κόλλησα και από ένα κοχύλι, έτσι για καλοκαιρινό εφέ και έτοιμο το καλαθάκι να φιλοξενήσει την συλλογή κοχυλιών μου και όχι μόνο.
Και επειδή τα πλαστικά καπάκια ήταν άφθονα στην παραλία, έφτιαξα και μερικά σουβέρ. Πώς? Τα έβαλα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τα σιδέρωσα.


Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Χορεύοντας.........την παράδοση!Το Σάββατο στις 10 Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου μας, "Χαριτήσια 2011", τα οποία γίνονται κάθε χρόνο με αφορμή
τον εορτασμό της Σωτηρίας του λαού του Ορχομενού από τα γερμανικά στρατεύματα, χάρη στο θαύμα της Παναγίας μας, της Παναγίας της Σκριπούς, ο Λαογραφικός ΄Ομιλος Ορχομενού του οποίου είμαι μέλος, παρουσίασε ένα χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από την Θεσσαλία και την Λευκάδα.(Στην πρώτη φωτό είμαι η πέμπτη από αριστερά)


Εγώ είμαι αυτή με την χρυσαφί στολή.Καταπληκτικές στολές αλλά .....μόνο για τον χειμώνα.Ευτυχώς το βράδυ δρόσισε λίγο αλλά όπως λέει και ο λαός "μπρός στα κάλλη τι είν'ο πόνος".
Τώρα κάνουμε ετοιμασίες για την 1η Οκτωβρίου, θα χορέψουμε στο Κατράκειο στην Νίκαια στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ουνέσκο.Λαμβάνουν μέρος 6000 χορευτές απ' όλη την Ελλάδα.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα Ζωγραφικής-Λαδοπαστέλ

Λαδοπαστέλ, 25 χ 30

΄Ομορφο το σχέδιό μου είπε η δασκάλα, μόνο που η απόσταση ανάμεσα στα μάτια είναι μεγάλη.Θα μπορούσα λέει με ελεύθερες πινελιές να το διορθώσω.Κάποια στιγμή θα το κάνω.Επίσης θα μπορούσα να δουλέψω περισσότερο το φόντο.
Αν καταφέρω να ξεπεράσω την δειλία μου με τα έντονα χρώματα, θα το κάνω και αυτό.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα Ζωγραφικής-Κάρβουνο

Κάρβουνο σε χαρτί ακουαρέλλας, 20 Χ 30

Υπέροχο υλικό (αρκεί να μην βάλετε τα χέρια στο πρόσωπο) μου άρεσε πολύ και η δασκάλα μου είπε ότι έχω πετύχει όμορφο βελούδινο αποτέλεσμα.Το δούλεψα με σφομύλι.Μόνο το λεμόνι κάτω δεξιά δεν πέτυχα, μάλλον με σύκο μοιάζει περισσότερο. Επίσης μου είπε να δουλέψω τους τόνους. Να μην φοβάμαι το μαύρο.
΄Οταν τελειώσω τον κύκλο των μαθημάτων θα επανέλθω σ' αυτό το υλικό, γιατί πραγματικά είναι υπέροχο.