Καλησπέρα σας. Μετά το "μεγάλο φαγοπότι" των εορτών, όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μια σχετική δίαιτα για αποτοξίνωση. ΄Ελα όμως που όταν αρχίσουμε την δίαιτα το μυαλό κολλάει και θέλουμε να φάμε αυτά που δεν πρέπει! Και πιο πολύ στα γλυκά. Βλέπετε το γλυκό μας δημιουργεί αυτή την αίσθηση ευφορίας, την αίσθηση της πληρότητας.Γνωρίζοντας λοιπόν αυτό το "πρόβλημα" οι διαιτολόγοι, έφτιαξαν τις λεγόμενες λάϊτ συνταγές διαίτης. Για μία τέτοια θα σας μιλήσω και εγώ σήμερα. Είναι ελαφριά, γευστική, διαίτης και πανεύκολη. Τα υλικά της απλά. Γιαουρτάκια, κομπόστα ανανάς, ζελέ ανανά.
Γλυκό ψυγείου διαίτης με ανανά
Υλικά
2 φακελλάκια ζελέ ανανά
2 γιαουρτάκια στραγγιστά 2%
1 μεγάλο κουτί ανανά κομπόστα (το βάζουμε στο ψυγείο για να είναι παγωμένο).
1 ποτήρι παγωμένο νερό
1 ποτήρι τον παγωμένο χυμό της κομπόστας
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τον ζελέ όπως λέει η συνταγή, μόνο που αντικαθιστούμε το 1 ποτήρι παγωμένο νερό που λέει η συνταγή με τον χυμό της κομπόστας (μην τον μετρήσετε είναι ακριβώς ένα ποτήρι). Αφού διαλύσουμε καλά τον ζελέ, ρίχνουμε μέσα τα γιαουρτάκια και ανακατεύουμε.Στην συνέχεια κόβουμε κομματάκια μικρά τον ανανά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
Παίρνουμε γυάλινα μπωλάκια της αρεσκείας μας, τα γεμίζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Μόλις παγώσουν τα απολαμβάνουμε.
Μπορείτε αν θέλετε να τους προσθέσετε και γαρνιτούρα της αρεσκείας σας, αλλά δεν σας το συνιστώ, γιατί τότε δεν θα είναι διαίτης.
Αυτό το γλυκό το φτιάχνω πάντα το Πάσχα, γιατί είναι ελαφρύ, δροσιστικό και χωνευτικό. Φυσικά, εννοείται, οτι το φτιάχνω όλο το καλοκαίρι με διαφορετικό είδος ζελέ, αλλά πάντα με ανανά μέσα.
Μπορείτε αν θέλετε να το βάλετε και σε ταψάκι, αλλά στα μπωλάκια είναι πιο ευπαρουσίαστο.
Παίρνουμε γυάλινα μπωλάκια της αρεσκείας μας, τα γεμίζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Μόλις παγώσουν τα απολαμβάνουμε.
Μπορείτε αν θέλετε να τους προσθέσετε και γαρνιτούρα της αρεσκείας σας, αλλά δεν σας το συνιστώ, γιατί τότε δεν θα είναι διαίτης.
Αυτό το γλυκό το φτιάχνω πάντα το Πάσχα, γιατί είναι ελαφρύ, δροσιστικό και χωνευτικό. Φυσικά, εννοείται, οτι το φτιάχνω όλο το καλοκαίρι με διαφορετικό είδος ζελέ, αλλά πάντα με ανανά μέσα.
Μπορείτε αν θέλετε να το βάλετε και σε ταψάκι, αλλά στα μπωλάκια είναι πιο ευπαρουσίαστο.
Την συγκεκριμένη συνταγή, την είχαν δώσει σε μία ξαδέρφη μου, απο κάποιο μεγάλο κεντρο αδυνατίσματος. Και γλυκάκι λοιπόν και δίαιτα. Περιμένω εντυπώσεις. Φιλάκια.
erifili μου τέλειο αυτό το γλυκάκι! Το έφτιαχνε πάντα η μητέρα μου τα καλοκαίρια! Άσε που είναι ο μόνος τρόπος να φάει γιαούρτι ο αδερφός μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Eριφύλη,είναι αυτό που χρειαζόμαστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο,μετά το Πάσχα ας προετοιμαστούμε για τις παραλίες.Για μένα ιδανικό,αφού το γιαούρτι δε μου αρέσει και πολύ.
Λίγο γιαουρτάκι στο πρόσωπο σετάκι με το γλυκάκι για όμορφη,απαλή επιδερμίδα.
Φιλιά!
Εριφύλη μου θα το δοκιμάσω σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ δροσιστικό και τον ανανά τον λατρεύω.
Μ' αρέσει πολύ ο ανανάς άμα το φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι ελαφρύ και νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι άλλο θέλουμε!
Καλή και όμορφη εβδομάδα εύχομαι!
Διαίτης,ξεδιαίτης νομίζω ότι είναι πολύ νόστιμο και δροσιστικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλυνύχτα!!!
Αχ φιλεναδα, που εισαι να φτιαξεις ενα της φιλεναδας σου της ανεπρόκοπης χρυσοχερα μου.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο, δροσερό και ελαφρύ! Τέλειο! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τον ανανά και οτι γλυκό ή φαγητό έχει ανανά!! Αυτό το γλυκάκι βέβαια μου κλείνει το μάτι και ανταποκρίνομαι!!! Η συνταγή... αποθηκευτηκε!!! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Santie and Athina, eleni, neli,rena, Ελενα, magda, big mamma και Πλεκτό Εγκώμιο, σας ευχαριστώ όλες πολύ.Ειλικρινά, είναι πολύ-πολύ ελαφρύ, δροσιστικό και υγιεινό. Το τρώω χωρίς τύψεις. Συγνώμη που σας απαντώ συγκεντρωτικά, αλλά....ανωτέρα βία.Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡίκη μου δεν είσαι ανεπρόκοπη απλώς πολυάσχολη.Εσύ έχεις άλλα ταλέντα.Δεν μπορεί να είμαστε όλοι ίδιοι. Θα πλήτταμε αφάνταστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκειά Erifili, το γιαουρτογλυκό σου είναι φανταστικό. Μου αρέσει και το γιαούρτι και ο ανανάς. Το φτιάχνω κι εγώ, με παραπλήσιο τρόπο, το καλοκαίρι και το απολαμβάνουμε όλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου θύμισες ξένιαστες διακοπές!!!! Να 'σαι καλά.
Φιλιά
γεια σου Erifili,η ιδεα του γλυκου καταπληκτικη και ακρως απαραιτητη!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μου γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα είναι και πολύ δροσιστικό :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά