Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ανοιξη-Ζωγραφική σε ξύλο

Ο πρώτος μου πίνακας, χωρίς να σχεδιάσω πρώτα με μολύβι, αλλά κατευθείαν με τα πινέλλα επάνω στην επιφάνεια. Ζωγράφισα τα αγαπημένα μου λουλούδια, τις τουλίπες και τις λεβάντες, επάνω σε ξύλο με ακρυλικά χρώματα. Το ξύλο δεν είναι κανένα σπουδαίο, κόντρα πλακέ είναι, και το πήραμε όλες οι κυρίες που παρακολουθούμε τα μαθήματα, για να μάθουμε τον τρόπο ζωγραφικής επάνω στο ξύλο.

Ακρυλικά σε ξύλο 30 Χ 50.

Οι λεβάντες προστέθηκαν εκ των υστέρων, διότι ο συγκεκριμένος πίνακας είχε ένα μικρό ατύχημα, που με στενοχώρησε. Ζωγράφιζα επάνω στο τραπέζι της κουζίνας, χωρίς το καβαλέτο μου, και έπεσε ένα μήλο από την φρουτιέρα επάνω στην παλέτα με τα χρώματα.Δεν σας λέω τίποτα. Ο νοών νοείτο.
Πάντως τέλος καλό όλα καλά. ΄Ηταν όπως έλεγε και ο Bob Ross ένα χαρούμενο ατύχημα.

14 σχόλια:

  1. ΥΠΕΡΟΧΟ!

    Εριφύλη,τι όμορφα χρώματα!Είσαι μια καλλιτέχνης!

    Κατ΄ευθείαν στο ξύλο το ζωγράφισες ή έκανες προετοιμασία στο ξύλο;

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά Εριφύλη, είναι τέλειο!!! Τα λουλούδια τα έχεις πετύχει απίστευτα!! Τις τουλίπες μπροστά και τις λεβάντες στο βάθος...!! Τι να πω....είναι σαν να το ζωγράφισε επαγγελματίας! Μπράβο!!!
    Κι εγώ την ίδια απορία με την Ελένη έχω....πέρασες πρώτα το ξύλο με γκέσο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια ειλικρινά είμαι πανευτυχής που σας αρέσει, γιατί με το "ατύχημα" που είχα προς στιγμην κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό.Κανονικά την επιφάνεια πρέπει να την περνάμε με γκέσο και γυαλόχαρτο, αλλά επειδή ο ξυλουργός μας τα άργησε τα ξύλα, η δασκάλα μας είπε ότι μπορούμε να ζωγραφίσουμε και χωρίς γκέσο.Ενα άλλο που έχω ξεκινήσει και το έχω περάσει γκέσο, δουλεύετε καλύτερα και έχει και καλύτερη υφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια με όλα αυτά που μου λέτε, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Δηλαδή, αν δεν είχα εγκαταλείψει την ζωγραφική πρίν 30 χρόνια, τώρα θα ήμουν μία φτασμένη καλλιτέχνης? Με λυπεί πολύ αυτό, αλλά .....ποτέ δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μη σε λυπεί καθόλου. Είναι φανταστικές οι δημιουργίες σου και να σκέφτεσαι ότι όλα στην ζωή γίνονται για κάποιον σπουδαίο λόγο.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ ένα χαρούμενο ατύχημα,πάντως το έργο είναι τέλειο ακόμα και στη φωτογραφία φαίνεται πολύ ζωντανό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Τι να λέμε... είσαι σπουδαία!!!

    Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω εγώ τώρα!!! Συγχαρητήρια κορίτσι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εριφύλη μ' αρέσει πολύ ο πίνακας σου!!! Μη ξεχνάς πως μέσα από ατυχήματα προκύπτουν πολλές φορές νέες τεχνικές αλλά και ένας καλύτερος πίνακας. Επίσης η μάθηση και η επιτυχία δεν έχει όριο ηλικίας!!! (αυτό στο γράφω για το παραπάνω σου σχόλιο)
    Καλή εβδομάδα και συνέχισε να δημιουργείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ατυχημα αντι να καταστρεψει εδωσε αλλον αερα στον πινακα.Τα λουλουδια σου, αν και ζωγραφιστα, μοσχομυριζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ όμορφο το έργο σου!έχεις καλλιτεχνικό χέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εριφύλη πέρνα από το blog μου για μια εκπληξούλα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eριφύλη μου, είναι καταπληκτικό!!! Τα ατυχήματα πολλές φορές βοηθούν να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Τα χρώματά σου μου αρέσουν πολύ!!! Καλή συνέχεια...
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχα τα λουλούδια!!!μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή