Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ελαιογραφίες- Ζωγραφική σε καμβά και ξύλο

Λάδι σε καμβά 35 Χ 50

Λάδι σε ξύλο 30 Χ 30

Ουφ!!! Επί τέλους. Τα μαθήματα ζωγραφικής τελείωσαν. Ομολογώ ότι κουράστηκα. Είναι πολύ δύσκολο να ξυπνάς στις 6 το πρωί, να πιάνεις δουλειά στις 7, να σχολάς στις 3, να πηγαίνεις για μάθημα στις 4,30 μέχρι τις 8 (ευτυχώς 3 φορές την εβδομάδα), να πρέπει να γυρίσεις να μαγειρέψεις για την επομένη, να βάλεις πλυντήριο, να απλώσεις τα ρούχα, να μαζέψεις την μπουγάδα της προηγουμένης, και άμα μείνει λίγος χρόνος να φας το γιαουρτάκι σου βλέποντας τηλεόραση. Μερικές φορές μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το τραγουδάκι που λέει: Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκύρά, δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό..........Αυτά τις τρείς ημέρες. Πέμπτη απόγευμα εχει φυσικά φασίνα και καλλωπισμό του κήπου. Το βράδυ καλλωπισμό δικό μου γιατί Παρασκευή απόγευμα...φστ!Θάλασσα. Ούτε όμως εκεί ξεκουράζομαι, διότι και η θάλασσα κουράζει, ύστερα έχω και την εγγονούλα μου, που δεν με αφήνει ρούπι. Στρείδι παιδί μου, αυτοκόλλητη.Ξέρει όλες τις κινήσεις μου απέξω. Το καλύτερο όμως το λέει το πρωί.Γιαγιά πάμε να βάλουμε κρέμα να γίνουμε όμορφες, και να βάλεις και αντηλιακό να μην σε κάψει ό ήλιος. Το τσιμπάς τώρα ή δεν το τσιμπάς?
Πω πω. Σας τρέλλανα με την φλυαρία. Τι να κάνω όμως, κάπου ήθελα να πω τον πόνο μου.
Πως σας φαίνεται ο νέος μου πίνακας? Ο επόμενος που θα φτιάξω θα είναι από το μπλόγκ μιας φίλης (μιά φωτογραφία), για πείτε μου τι προτιμάτε, ηλιοβασίλεμα, τοπίο ή λουλούδια?
Και που ξέρετε, μπορεί να είναι από το δικό σας μπλόγκ.
Ευχομαι σε όλους να έχετε ένα όμορφο Σ/Κ.

16 σχόλια:

  1. Θάλασσα μαγική,λατρευτή και ονειρεμένη μ'αρεσει πολύ ο πινακας σου,μπραβο!!!μακαρι να μπορούσα να εκανα μαθήματα κι εγώ..αλλα δεν γίνεται κατι τέτοιο στην πόλη μου...μεχρι στιγμής....να ειμαστε καλα ..ισως κάποτε...
    Και τα κρινάκια ειναι πολύ όμορφα μπραβο Εριφύλη ,εισαι εργαζόμενη και ασχολεισαι με πολλα και διαφορα που σε ευχαριστουν ..πρωτα απο όλα η χαρα των εγγονων αλλα και τα χόμπι που γεμιζουν την ψυχή!!!Σε συγχαίρω και σε θαυμάζω!!!!!
    φιλιά πολλά!!!
    Υ.Γ προτιμώ ηλιοβασίλεμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλματώδης εξέλιξη βλέπω,μπράβο,μπράβο!!!
    Ηλιοβασιλέματα θα προτιμήσω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικά είναι και τα δύο Εριφύλη. Το πρώτο με τη θαλασσίτσα με δρόσισε λίγο :)

    Μπράβο σου. Τα μαθήματα άξιζαν τον κόπο τελικά.
    Και άμα κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν η κούραση είναι πιο γλυκιά.

    (εγώ προτιμώ τοπία :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τοπίο με τη θάλασσα μου αρέσει πολύ!
    Μπράβο! Να συνεχίσεις να ζωγραφίζεις και χωρίς μαθήματα, είναι ξεκούραση η ζωγραφική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Εριφύλη νιώθω ότι τα έργα σου έχουν ψυχή!!!
    Επιπλέον είσαι και μια γιαγιά "ήρωας", γιατί τα σημερινά παιδιά θέλουν να είναι μέσα σε όλα! Παρόλα αυτά εσύ βρίσκεις τον χρόνο να ηρεμείς και να μεγαλουργείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εριφύλη, το πρώτο είναι τέλειο!! Αυτό και το προηγούμενο με το δέντρο, δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι το έφτιαξε κάποιος άνθρωπος στο πλαίσιο μαθημάτων.....φαίνονται "επαγγελματικά", καταλαβαίνεις τι θέλω να πω....Μπράβο για όλα και κυρίως για την επιμονή σου να καταφέρεις να κάνεις τελικά αυτό που θέλει η ψυχή σου!! Όσο για το δίλημμα που μας βάζεις, εγώ προτιμώ πορτρέτα (σου έβαλα δύσκολα τώρα....χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα!!!
    Διαβάζοντας τον ατελείωτο κατάλογο με τις καθημερινές υποχρεώσεις πόσο ταυτίστηκα να ξερες Εριφύλη μου:))

    Όταν βγάζεις φωτογραφία τα έργα σου δοκίμασε να αφαιρείς τα πλαϊνά, αφήνοντας μόνο το έργο σου στη φωτογραφία. Θα φανεί πολύ πολύ καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα μαθήματα τελείωσαν, αλλά απ'ότι βλέπω απέδωσαν, και πάμε γιά άλλα που λένε!
    Η διαφορά από τα πρώτα κάνει μπαμ...
    Και βέβαια αν ήταν πιό πλήρη τα μαθήματα, η διαφορά θα ήταν πιό μπαμ...

    Και τα δύο πολύ ωραία, το θαλασσινό περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι μου σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.
    @Demi,Rena θα φτιάξω και ηλιοβασίλεμα.Τα ελληνικά ηλιοβασιλέματα είναι οι καλύτεροι πίνακες.Να δω αν θα τα καταφέρω με τα χρώματα.

    @Ρίκη αρκεί που κάποιος μου έδειξε πράγματα που δεν ήξερα.Τώρα θα ζωγραφίζω ότι βρίσκω μπροστά μου.

    @Marion έχω διαλέξει ένα τοπίο που θα σου αρέσει πολύ.

    @Efi τα έργα που βλέπεις σαν ιδέα δεν είναι δικά μου.Ειναι αντιγραφή από έργα μεγάλων ζωγράφων. Το δικό μου το μυαλό δεν "κόβει" να φτιάξει τέτοια πράγματα. Το παλεύω όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και λουλουδια και θαλασσα θελω.Καλες διακοπες τωρα και το Σεπτεμβριο να ξεκινησεις με πολλη πολλη ορεξη για καινουργια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Iάνειρα, και εγώ λατρεύω τα τοπία με θάλασσα.Με ηρεμουν.

    @Ανεράιδα, το σχόλιό σου δείχνει ότι έχω καταφέρει πραγματικά κάτι καλό, που σημαίνει ότι δεν σπαταλάω τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω, άδικα.Θα προσπαθήσω σιγά σιγά, να φτιάξω κάτι δικό μου.Δεν μου έβαλες καθόλου δύσκολα.Μου αρέσουν φοβερά οι προσωπογραφίες,και σειρά έχει ο εγγονός μου.Για να δούμε τι θα φτιάξω!

    @Margo, σ'ευχαριστώ για την παρατήρηση.Εχεις απόλυτο δίκιο.Αυτό ζητάω από εσάς. Να μου διορθώνετε τα λάθη μου. ΄Οσον αφορά την ταύτιση....άστα να πάνε.Τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα, μετά......θα κάαααααθομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Constantinos, πραγματικά πάμε γι'άλλα.Ο καλύτερος δάσκαλος είναι το you tube.Στα μαθήματα πήραμε μισές γνώσεις.Αγοράσαμε υλικά τα οποία δεν ξέρουμε κάν πως χρησιμοποιούνται.Πάντως, λίγο από εσένα, λίγο από τον dodo, λίγο από την Mariela και λίγο από όλους όσους ασχολούνται με το "αθλημα", θα γίνω αστέρι.΄Εχω και υπομονή και επιμονή.Δεν έχω βλέψεις να γίνω μεγάλη ζωγράφος, απλώς να μπορώ να φτιάξω ένα δυό πίνακες που να βλέπονται, για να τους κάνω δωράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Δημιουργία μου, και λουλούδια και θάλασσα θα φτιάξω.΄Εχω "κακό σκοπό" για τις διακοπές μου.Αλλωστε η ζωγραφική μπορεί να πάει παντού.Δεν είναι ραπτομηχανή ή υπολογιστής, για να μην μπορείς να τα μεταφέρεις!Πινέλα, χρώματα, χαρτιά, άντε και κανένας καμβάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.
    ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ.ΠΡΩΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΒΛΕΠΩ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή