Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Προσωπογραφία-σκίτσο

Μολύβι και ακουαρέλλες σε χαρτί 22 Χ 33

Φίλοι μου καλημέρα σας. Δροσούλα έχει σήμερα και για να πω την αλήθεια, την χρειαζόμασταν μετά τον καύσωνα, για να έρθουμε λίγο στα "ίσα" μας. Από σήμερα και για 4 ημέρες έχω άδεια.Θα πάω στην Αθήνα, γιατί έχει η εγγονούλα μου τα γενέθλιά της, η κόρη μου τα έχει σήμερα, οπότε διπλή γιορτή.
Το πρωί κάθισα στην αυλή, να πιώ το καφεδάκι μου στην δροσιά, και συγχρόνως έκανα εξάσκηση στην ζωγραφική. Σας είχα ρωτήσει σε παλαιότερη ανάρτηση, τι θέλετε να φτιάξω. Η Ανεράϊδα μου έβαλε δύσκολα. ' Ηθελε πορτραίτο, και εγώ, επειδή μου αρέσουν τα δύσκολα, ξεκίνησα απ' αυτό.
΄Εφτιαξα το πορτραίτο του εγγονού μου, του Εκτορα-Μάριου, από μία φωτογραφία. Περιμένω την άποψη του γιού μου, όταν θα το δεί, και της νύφης μου. Εγώ λέω πως το έχω πετύχει 90%. ΄Οπως και να έχει σαν πορτραίτο μου αρέσει.
Πρέπει όμως τώρα να σας αφήσω διότι πρεπει να ετοιμάσω την βαλίτσα μου. Σας εύχομαι καλό Σ/Κ, περιμένω τις απόψεις σας, και θα τα πούμε την Κυριακή πάλι. Ως τότε να είστε καλά και να περνάτε υπέροχα.

Υ.Γ. Αφιερωμένο στην Ανεράϊδα, διότι ήταν επιθυμία της.

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα Εριφύλη, το πορτραίτο το βρίσκω εξαιρετικό χωρίς βέβαια να μπορώ να απαντήσω στο αν μοιάζει ή όχι στον αγαπημένο σου εγγονό :)
    Φιλιά και καλό ταξίδι, να σου ζήσουν η κόρη και η εγγονή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τις χαίρεσαι και τις δύο, να είναι πάντα γερές και καλότυχες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό!
    Να χαίρεσαι τα καμάρια σου!
    Θα μας πεις την κρίση του γιου σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που γνωρίζω μια καλλιτέχνη. Να χαίρεσαι τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Τυχερά σίγουρα που έχουν τόσο νέα και δημιουργική γιαγιά.Θα περνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την αφιέρωση!! Και τι ωραίο έργο μου αφιερώνεις!! Υπέροχο!!

    Για τη ζωγραφιά, τι να πω; Πρέπει να είσαι πολύ παρατηρητική έ; Τη μύτη και τα μάτια - φρύδια τα έχεις κάνει ΤΕΛΕΙΑ!! Ειδικά η μύτη που είναι και δύσκολη είναι φοβερή.....αλλά και τα μαγουλάκια του, οι δίπλες δίπλα στα μάτια.....Μπράβοοο!! Πόσες ώρες σου πήρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tέλειο!!!!!!! πότε να σου στείλω την φωτό μου να με ζωγραφίσει και μένα; χεχε
    Φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Katerina Galati, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.Σύμφωνα με την γνώμη του γιου μου, το πορτραίτο μοιάζει στον εγγονό μου 90%, γιατί η φωτό είναι τραβηγμένη πρίν 10 μήνες ακριβως.Σήμερα είναι διαφορετικός.

    @Ελενα σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

    @Constantinos, ειλικρινά χαίρομαι που σου αρέσει γιατί η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα.Αν βλέπεις λαθάκια θέλω να μου τα επισημαίνεις.Σ'ευχαριστώ.

    @Γιαγιά Αντιγόνη, όλοι μου είπαν ότι του μοιάζει πάρα πολύ.Φυσικά τώρα είναι διαφορετικός γιατί είναι μεγαλύτερος.Η εγγονή μου πάντως που είδε το σχέδιο live μου είπε,Γιαγιά αυτός είναι ο Εκτορας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Μαριάνθη. χαίρομαι που πέρασες από το μπλόγκ μου.Σ'ευχαριστώ.

    @Ανεράϊδα, χωρίς να θέλω να παινευτώ, έκανα μόλις μιάμιση ώρα.΄Οτι βλέπω μπορώ να το φτιάξω.Από το μυαλό μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

    @Asteri χωρίς κοροϊδία, στείλε μου στο mail μου όποια φωτό θέλεις και θα σου την επιστρέψω πάλι με mail.Kαι φυσικά χωρίς κόστος.΄Οπως θα έχεις καταλάβει, την έχω καταβρεί με την ζωγραφική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρίκη, πως να το κάνουμε, έχομεν και ημείς ένα τάλαντον. Εσύ με την πένα και εγώ με τα πινέλα.Σ'ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλήθεια; :-) ουάουυυυυυ θα σου είμαι καταυποχρεωμένη και από μένα ό,τι θες!!!!! ελπίζω να μη σε βάζω σε κόπο.
    χεχεχεχε το κακό είναι ότι δεν βλέπω το email σου :) το δικό μου είναι asteri.sta.lila@gmail.com
    Πολλά πολλά γλυκά φιλάκιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή