Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Προσωπογραφία-σκίτσο

Μολύβι και ακουαρέλλες σε χαρτί 25 Χ 35

Φίλοι μου γειά σας. Τα γενέθλια της εγγονούλας μου πέρασαν, εγώ επέστρεψα σπίτι μου, και οι "ανησυχίες" μου συνεχίζονται. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλά αυτά τα σκίτσα που φτιάχνω, πάντως έχουν ζήτηση. Δυό φίλες από τα μπλόγκ και μία οικογενειακή φίλη της κόρης μου, ζήτησαν να τους φτιάξω τα σκίτσα των παιδιών τους.
Αυτό που σας δείχνω τώρα, είναι της φίλης της κόρης μου. Ονόματα δεν θα γράψω, μόνο τα σκίτσα θα σας δείχνω.
Νομίζω πως το συγκεκριμμένο θα το ξαναφτιάξω, γιατί δεν μου αρέσει το χρώμα που έβαλα στα μαλλάκια του μικρού. Θα ήταν καλύτερο νομίζω χωρίς χρώμα. Θα μου πεί την γνώμη της και η ενδιαφερομένη.
Πάντως, μετά από δύο ακόμα παιδικά σκίτσα, σειρά έχει η φίλη μας η Μαρία. Δυστυχώς μόνο την γνώμη της θα μάθετε, διότι το σκίτσο εγώ προσωπικά δεν θα το αναρτήσω. Αν θέλει η ίδια μπορεί κάποια στιγμή να το κάνει.
Τελικά, ήρθα και κόλλησα με την ζωγραφική. Απωθημένο βλέπετε. Και τώρα που έχω άφθονο ελεύθερο χρόνο ποιος με πιάνει!! Πάντως μεταξύ ζωγραφικής, ντεκουπάζ και κοσμήματος, σημειώσατε 1 .
Βλέπετε είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις οποτεδήποτε, και δεν χρειάζεται να μεταφέρεις και πολλά υλικά. Μπλόκ, μολύβι, ξύστρα, γόμα και χρώματα ακουαρέλλας.


H φωτό αυτή προστέθηκε εκ των υστέρων κατόπιν υποδείξεων της Ανεράϊδας και της Marilia. Tωρα είναι καλύτερα ή χειρότερα? (Οφθαλμίατρο μου θυμίζει η ερώτηση)


12 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο!!!!!!!!!!!! μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!!! θα περιμένω με πολύ αγωνία και το δικό μου :))) και βέβαια θα το αναρτήσω!
    Πολλά γλυκά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπως έτσι είναι οι πολυτάλαντες..... δε ξέρουν ποιο να διαλέξουν. Πάντως στο σχέδιο τα καταφέρνεις μια χαρά!!! Περιμένουμε και άλλα!!!
    Σε φιλώ
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο φτιαγμένο με μεράκι και ταλέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τα εκατοστησει η μικρουλα σας.Να ειναι γερη και να την καμαρωσετε οπως επιθυμειτε.Για τα εργα τι να πω, η ζωγραφικη σε εχει συνεπαρει και αυτο φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, στις μύτες έχεις μάστερ, δεν το συζητώ! Μα πώς τις κάνεις τόσο ωραίες;;! Και το στόμα μ' αρεσει, τα μάτια, τα φρύδια, το ρούχο... τα μαλλιά νομίζω ήθελαν περισσότερη δουλειά και το περίγραμμα του προσώπου (να μη φαίνεται μονοκοντυλιά....δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή). Μπορεί να λέω και βλακείες βέβαια...πάντως, Εριφύλη, το 'χεις, το 'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δίνεις στις προσωπογραφίες σου τρομερή εκφραστικότητα,δούλεψε πάνω σ΄αυτά μην κάνεις τίποτ' άλλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πω, δειλά, τη γνώμη μου; Όχι γιατί φοβάμαι μη με κοιτάξεις λοξά και μου πεις: "Φτιάξε καλύτερο", όχι. Δειλά γιατί... δεν το 'χω ούτε για αστείο! Είμαι εντελώς άσχετη. Όμως αυτό που μου έβγαλε το σκίτσο, κοιτώντας το, ήταν η "ωριμότητα", αν μπορείς να το πεις έτσι, ενός νεαρού και μάλιστα ελαφρώς αξύριστου ή στην αρχή της εφηβίας του. Δεν ξέρω αν με το ροδαλό χρώμα στο πρόσωπο φαινόταν περισσότερο το πολύ νεαρό της ηλικίας του προσώπου.

    Αυτά είπε η άσχετη και άφησε γλυκό σνουποφιλάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψιλοντρέπομαι, η άσχετη, αλλά ναι, θεωρώ πως τώρα "γλύκανε" το πρόσωπο. Χωρίς ίχνος "υπόδειξης", αλλά απλής, προσωπικής γνώμης. :)

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εριφύλη γεια σου! Σ'ευχαριστώ για το γλυκό σου σχόλιο! Πάντα οι δημιουργίες σου είναι εμπνευσμένες και υπέροχα εκτελεσμένες!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. asteri, το δικό σου ήδη ταχυδρομήθηκε.Να με κρίνεις επιεικώς.Φιλάκια

    @anthivolon, Phivos σας ευχαριστώ.Ελπίζω η βόλτα σας από το μπλόγκ μου να είναι ευχαριστη.

    @Δημιουργία μου, σ'ευχαριστώ για τις ευχές,και εσύ ότι επιθυμείς.Πραγματικά την έχω καταβρεί με τη ζωγραφική.Το θέμα όμως είναι ότι ζηλεύω και όλα αυτά που βλέπω στα άλλα μπλόγκς και θέλω να τα φτιάξω ΟΛΑΑΑΑ.!!!!!!

    @Ανεράϊδα και Marilia, σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύ καλές παρατηρήσεις σας.Το άλλαξα το σχέδιο όπως μου είπατε.Βασικά αυτό θέλω.΄Ενα δεύτερο "μάτι" να πιάσει τα αδύνατα σημεία.Βλέπετε τα μαθήματα ζωγραφικής ήταν και σύντομα και μπερδεμένα.Πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο και χωρίς βάθος στην λεπτομέρεια.΄Οτι κάνω τώρα το κάνω από μόνη μου, μέχρι να ξεκινήσω μετά τις διακοπές μαθήματα με την Mariela.

    @rena, πραγματικά οι προσωπογραφίες μου αρέσουν πάρα πολύ.Είναι αυτό το ξεχωριστό "κάτι" που έχει καθεμία.

    @Νάντια, ειλικρινά έχω και εγώ το ίδιο πάθος μ'εσένα με τις χάντρες-σπόρους.΄Εχω ξεκινήσει πάρα πολλά σχέδια, όμως τώρα ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη, την ζωγραφική, και τα έχω παρατήσει προσωρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εριφύλη γεια σου! Είχα μπλέξει και είχα καιρό να σου έρθω...(σόρυ). Με άφησε άφωνη η πρόοδος που έχεις κάνει στην ζωγραφική! Κοίταζα τα έργα σου στην σειρά και σε θαύμασα! ΜΠΡΑΒΟ! Συνέχισε έχεις ταλέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εριφύλη μου, το θέμα είναι να βελτιώνεσαι από συμβουλές ειδικών, που εγώ τουλάχιστον δεν είμαι.... Πάντως τα μαλλιά και το περίγραμμα του προσώπου μ' αρέσουν περισσότερο....
    Αν κρίνω από τα καινούργια σου σχέδια, δε χρειάζεσαι καμιά υπόδειξη πλέον. Πάω να σχολιάσωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή