Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μια πλαστική σακούλα και........η Τοσοδούλα.

Φίλοι μου καλημέρα σας. Μετά από μία μεγάλη απουσία είμαι και πάλι εδώ. Σήμερα είναι η πρώτη Κυριακή μετά από τρεις ολόκληρους μήνες εξοντωτικής εργασίας που είμαι στο σπίτι. ΄Ολο αυτό το διάστημα σας επισκεπτόμουν και μάθαινα νέα σας αλλά που χρόνος για σχόλια.
Είδα τόσες όμορφες κατασκευές που δεν ξέρω από που να πρωτοξεκινήσω. Τεχνική foil art, one stroke, κατασκευές με πηλό, κατασκευές με χαρτοπολτό, ντεκουπάζ, ήρθα και πελάγωσα η καυμένη.
Τί με ρωτήσατε? Τα μαθήματα ζωγραφικής πως πάνε? Αχ. Αχ. Εδώ είναι μια πολύ πικρή ιστορία.Σταμάτησα τις ασκήσεις στο 10ο μάθημα, η καλή μου δασκάλα όμως μου έχει στείλει μέχρι και το 21. Είμαι 11 μαθήματα πίσω. Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Επειδή όμως εχω κουραστεί πολύ αυτό το διάστημα, είπα να μην ακολουθήσω την σωστή σειρά και να "παίξω" λίγο. "Πήδηξα" λοιπόν 7 μαθήματα και πήγα στο 18, στην τεχνική της πλαστικής σακούλας.
Χρώματα ακουαρέλας στο χαρτί, πλαστική σακούλα, αναμονή 24 ώρες και ιδού το αποτέλεσμα.



Τώρα ξεκινά η φαντασία. Με το που το είδα στο μυαλό μου ήρθαν εικόνες παραμυθιού.Στην γωνία επάνω δεξιά μία μαγισσα και από κάτω να κοιμάται η τοσοδούλα.
Πήρα λοιπόν ακουαρέλες και τόνισα τα συγκεκριμένα σημεία. Αφού ολοκληρωσα το έργο μου το τόνισα με λαδοπαστέλ. Και έγινε έτσι.

Και για να μην αγοράσω πάλι έτοιμα κουλουράκια, έφτιαξα τα αγαπημένα μου κουλουράκια πορτοκαλιού.

Τώρα πάω να ασχοληθώ με την μαγειρική μου.Φτιάχνω αρνίσιο χεράκι με πατάτες στον φούρνο.
Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι πάλι μαζί σας. Θα τα ξαναπούμε σύντομα

20 σχόλια:

  1. Eριφύλη μου,μας έλειψες!!!

    Όμορφη και ξεκούραστη άσκηση,η χαρά της ζωγραφικής!
    Βλέπω,ότι η φαντασία σου οργίασε-έγινε πολύ όμορφη η τοσοδούλα σου!
    Φιλιά!

    Α,ξέχασα να πάρω κουλουράκι και μ΄αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ όμορφο!! Μπράβο σου!!!!
    Τα κουλουράκια μου "τρύπησαν" τη μύτη... παίρνω ένα και αποχωρώ...!!!
    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κεράστηκα ένα από τα υπέροχα κουλουράκια σου, θαύμασα τις δημιουργίες σου και περιμένουμε να σε βλέπουμε συχνά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς την... θα τολμήσω κι εγώ να βάλω χέρι στα κουλουράκια καθότι λιχούδα....
    και απολαμβάνοντας το θα σου πω ότι από φαντασία μια χαρά σε βρίσκω... τα υπόλοιπα στο μέηλ! Σε φιλώ γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς την μου!!!!!!!!!!! μου έλεψες βρε!!! :)))))
    Πολλά γλυκά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι χαρουμενη που γυρισες γιατι αρχισα να πιστευω πως εγκατελειψες τη γειτονια.Καλη εβδομαδα να εχεις και οσο το δυνατον πιο ξεκουραστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με χαρά βλέπω ότι επέστρεψες και μάλιστα δριμύτατη!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εριφύλη μου πού χάθηκες;
    Μοσχοβόλησαν το κουλουράκια.Να κεραστώ ένα;
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα και καλώς την!!!!
    πολύ όμορφο το αποτέλεσμα απο το "άραγμα των ονείρων σου" :):)
    Μου αρέσει πολύ και σου εύχομαι παραμυθένια δημιουργική εβδομάδα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς την, μας έλειψες!! Ωραία η ζωγραφιά και ενδιαφέρουσα η τεχνική!!Μην αγχώνεσαι, όλα θα τα προλάβεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΄Αργησες να βάλεις νέα ανάρτηση, αλλά επανήλθες με απ'όλα: και ζωγραφική και κουλουράκια και αρνί στον φούρνο- καλώς την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ άργησα λίγο. Κουλουράκι περίσσεψε; :):):):) Καλώς τη γειτόνισσα! ;)

    σνουποφιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εριφύλη έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά. Τι φαντασία!! Μ' αρέσει πολύ!!
    Και εγώ ήμουν "μακρυά" από τα μπλογκ περίπου 2 μήνες και δυστυχώς απουσίασα και από την ζωγραφική... Μας εύχομαι, από εδώ και πέρα, καλές δημιουργίες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @asimina art, Ασημίνα μου και εγώ χαίρομαι που είμαι και πάλι μαζί σας.Φυσικά δεν έχω ακόμα όσο ελεύθερο χρόνο θα ήθελα, αλλά δεν πειράζει.Σιγά σιγά.

    @eleni, Ελενάκι μου και εμένα μου λείψατε πολύ.Σιγά σιγά μειώνονται τώρα οι ώρες εργασίας μου.΄Ηδη αυτό το Σ/Κ δεν δουλεύω, αλλά έχει έρθει η εγγονούλα μου, οπότε καταλαβαίνεις.Χαίρομαι που σου άρεσε η Τοσοδούλα μου

    @Kiki, σ' ευχαριστώ πολύ.Τα κουλουράκια πραγματικά είναι πεντανόστιμα, εσύ φυσικά το ξέρεις καλύτερα.΄Εφτιαξα σήμερα πάλι για να τα δώσω στην κόρη μου.Η εγγονούλα μου τα τρώει δυό δυό.Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @μπλεγμένο κουβάρι, σ' ευχαριστώ πόλύ για την επίσκεψη.Ελπίζω σύντομα να τα καταφέρω να επανέλθω στις δραστηριότητές μου.

    @mariela, μπορείς να πάρεις όσα κουλουράκια θέλεις.Είναι νηστήσιμα άρα διαιτητικά.΄Οσο για την φαντασία.....άστα.Μου φαίνεται διαθέτω φαντασία....παιδική.

    @Asteri, Μαράκι μου και εμένα μου λείψατε αφάνταστα.΄Εμπαινα και σας διάβαζα, αλλά όχι όσο θα ήθελα.Μόλις τελειώσει ο Φεβρουάριος θα επιστρέψω στα συνηθισμένα.

    @Δημιουργία, Κατερινα μου, ποτέ δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω την μπλογκοπαρέα.Απλά οι υποχρεώσεις με κρατούσαν μακριά σας.΄Εχω δει όλα όσα έχεις φτιάξει.Απλώς τα σχόλιά μου δεν ήταν συχνά.΄Ηδη σιγά σιγά επανέρχομαι.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @rena, Ρενάκι μου σ' ευχαριστώ πολύ.Με συγκίνησες με το ενδιαφέρον σου.Είδα και το προηγούμενο σχόλιό σου, αλλά που καιρός για μπλόγκιν.Επανέρχομαι.....

    @Μαριάνθη,Πού χάθηκα? Ανάμεσα σε ισοζύγια,περιοδικές ΦΠΑ, Γενικές Συνελεύσεις, Πρακτικά,Τιμολογήσεις Εξωτερικού και όλα τα συμπαραμαρτούντα της λογιστικής εργασίας.Με συγκινείται με την αγάπη σας και σας ευχαριστώ.Αρχίζω να επανέρχομαι στα φυσιολογικά.Δεν σου κρύβω ότι σας επισκεπτόμουν στα κλεφτά και ζήλευα αφάνταστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Vasiliki, φιλενάδα, ελπίζω πραγματικά να σου αρέσει.Τα χρώματα είναι λίγο άτονα, έπρεπε να το κάνω με ακρυλικά και όχι ακουαρέλες, αλλά δεν πειράζει.Όπως είπα το έκανα "για πλάκα", για να ξεφύγω λίγο.Εγώ δεν μπορούσα να γράψω στο μέιλ, εσύ που είσαι?
    Χρόνια Πολλά για αύριο.Μέρα των απανταχού ερωτευμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανεράιδα, σ' ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου.Με συγκινείται.Πίστευα ότι θα επιστρέψω και δεν θα με θυμάται κανείς από την μπλογκοπαρέα.Η συγκεκριμένη τεχνική έχει πραγματικά ενδιαφέρον.Κεντρίζει την φαντασία.

    @dodo, ή επιστρέφουμε ή δεν επιστρέφουμε!!!Εξ άλλου κάθε came back είναι πάντα εντυπωσιακό.΄Εχω πάθει τέτοιο σύνδρομο στέρησης που θέλω να τα κάνω όλα, και τα θέλω τώρα.Σ'ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @marilia, δεν άργησες καθόλου καλή μου.Κουλουράκια έχω κρατήσει για όλους.΄Εγώ ήμουν αυτή που εξαφανίστηκε.Θα επανορθώσω όμως σύντομα.

    @Katerina Galati, ομοιοπαθής.Χαίρομαι που σ'αρέσει, γιατί στην αρχή είχα ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να το αναρτήσω.Το έβρισκα πολύ παιδικό και άτονο.Είπα όμως....το έκανα για εκτόνωση.Φιλάκια και καλώς επιστρέψαμε.Αντε βρε, χρόνια μας πολλά για αύριο.Γιατί μη μου πεις όλο και με κάτι ή κάποιον θα είσαι ερωτευμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή