Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Zentangle......και το ταξιδιάρικο ημερολόγιο.

Tεχνική zentangle σε χαρτί ακουαρέλας 25 χ 35

Η μπλογκοφίλη μας νεραϊδομάγισσα pink dreamer πριν από λίγο καιρό μας έκανε μία πρόταση-πρόκληση. ΄Εφτιαξε ένα "ταξιδιάρικο ημερολόγιο" και μας κάλεσε, όσους θέλουμε, να το δεχτούμε στο σπίτι μας και να αφήσουμε το δίκό μας προσωπικό μήνυμα. Ανάμεσα σ' αυτούς λοιπόν ήμουν και εγώ. Και εχθές το παρέλαβα από την Μαρία Ζ.
Είναι ένας μικρός θησαυρός. Δεν ήξερα τι να πρωτοθαυμάσω και τι να πρωτοδιαβάσω.
Θα ήθελα πάρα πολύ να σας δείξω τα υπέροχα πράγματα που κρύβονται στις σελίδες του, όμως ξέρω πως δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η κάτοχός του.
Εγω θα αρκεστώ να σας δείξω μέρος αυτού που θα "προσθέσω" στις σελίδες του. Τεχνική zentangle. Επέλεξα αυτό με το οποίο ασχολούμαι τώρα τελευταία. Μπορούμε να το κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε. Τα υλικά του ελάχιστα. Χαρτί και μαρκαδόρος ή στυλό ή πενάκι.
Η συγκεκριμένη τεχνική λέγεται πως είναι αγχολυτική. Zen στα Ιαπωνικά σημαίνη Ζωή στο εδώ και το τώρα. Πιο απλά σημαίνει διαλογισμός. Τα σχήματα τα οποία φτιάχνουμε δείχνουν σ' αυτούς που ξέρουν, την ψυχική μας κατάσταση.
Πάντως η δική μου κατάσταση, την ώρα που έφτιαχνα την συγκεκριμένη πεταλουδίτσα ήταν "αρίστη" μπορώ να πω.
΄Οσοι πάντως θέλετε να πάρετε μέρος στην Πρόσκληση της pink dreamer δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί της.
Σας βεβαιώνω ότι το ταξιδιάρικο ημερολόγιο είναι ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας.


6 σχόλια:

  1. Γειά σου Εριφύλη, η πεταλουδα σου είναι απλα υπέροχη!Πρώτη φορά ακουω για το zentagle και νιώθω κάπως περίεργα γιατί απο μικρη δεν κάνω και τίποτε άλλο!Ολα τα βιβλία μου στα περιθώρια είναι γεμάτα απο τέτοια σχέδια,όπου σταθώ κι όπου βρεθώ με στυλό ,κατεβατά αραδιάζω από τέτοια σχεδιάκια!Και τώρα ακούω οτι είναι μορφή τέχνης!Πού το ανακάλυψες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @icon-art καλωσόρισες.Επειδή όπως όλοι εδώ στα μπλόγκ είμαι ανήσυχος τύπος, ψάχνω συνεχώς.Και φυσικά που αλλού μπορείς να ψάξεις για οδηγίες και βιντεάκια? Μα φυσικά στο you tube.Τυχαία έπεσα επάνω του και μου άρεσε πολύ.Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι η Σταυρούλα από το χειροτέχνημα μου έδωσε την αρχική "σπρωξιά".Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φανταστικο!! και σιγουρα ειναι αγχολυτικο!!!μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά Art Therapy !!! φανταστικό και το αποτέλεσμα , μπράβο Εριφύλη !!!
    Καλή συνέχεια και καλή νέα εβδομάδα να έχεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ όμορφη η πεταλούδα!!!!!
    Φιλάκιααα
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @apindreamer, όχι μόνο αγχολυτικό,είναι και διασκεδαστικό και διακοσμητικό.

    @art-traveller, όντως art therapy.Βρήκες την κατάλληλη λέξη.Και αν το καλοσκεφτείς, έχει άπειρες εφαρμογές.Καλή εβδομάδα και σ'εσένα.

    @Asteri, Μαράκι μου σου προτείνω να δοκιμάσεις.Είναι απίθανο.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή