Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα Ζωγραφικής-Κάρβουνο

Κάρβουνο σε χαρτί ακουαρέλλας, 20 Χ 30

Υπέροχο υλικό (αρκεί να μην βάλετε τα χέρια στο πρόσωπο) μου άρεσε πολύ και η δασκάλα μου είπε ότι έχω πετύχει όμορφο βελούδινο αποτέλεσμα.Το δούλεψα με σφομύλι.Μόνο το λεμόνι κάτω δεξιά δεν πέτυχα, μάλλον με σύκο μοιάζει περισσότερο. Επίσης μου είπε να δουλέψω τους τόνους. Να μην φοβάμαι το μαύρο.
΄Οταν τελειώσω τον κύκλο των μαθημάτων θα επανέλθω σ' αυτό το υλικό, γιατί πραγματικά είναι υπέροχο.

10 σχόλια:

  1. Το κάρβουνο είναι κλασσική αξία στη ζωγραφική. Βρώμικη μεν αλλά υπέροχη. Όμορφη δουλειά. Περιμένουμε συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εριφύλη μου,είναι πολύ όμορφο,πραγματικέ βελούδινη αίσθηση!
    Το σφομύλι ούτε που το έχω χρησιμοποιήσει.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @katrina , σ' ευχαριστώ πολύ.Είσαι πολύ επιεικής.Τα βλέπω τα λάθη μου.Εκείνο το λέμόνι....μόνο λεμόνι δεν είναι.

    @Maria Villioti, Σ'ευχαριστώ πολύ.Πραγματικά το λάτρεψα το κάρβουνο, αλλά καθότι πολυάσχολη, βλέπεις έχω και τα μαθήματα που τρέχουν, δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί του όσο θα ήθελα.Εξ άλλου θέλω να τελειώσω όλα τα μαθήματα, να δω ποιά τεχνική μου πάει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Eleni, σ' ευχαριστώ πολύ.΄Οπως γράφω και παραπάνω, δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ όσο θέλω με τα μαθήματα.Το σφομύλι είναι καταπληκτικό.Πρώτον δεν λερώνεις τα χέρια σου και δεύτερον αφήνει αυτή την βελούδινη υφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό Φθινόπωρο Εριφύλη τι μου κάνεις;;Χαθηκα και γώ ...μια με την μικρή μια με τα τρεξίματα της καθημερινότητας ...
    Πολύ όμορφη η ζωγραφική με κάρβουνο και το χέρι σου μια χαρά τα πάει σε όλα εισαι πολυτάλαντη!!μπράβο σου!!!Συγχαρητήρια για την φανουρόπιτα έχεις απο μια φίλη μου πουτην εφτιαξε και της άρεσε πολύ!φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Asteri, Μαράκι μου καλό φθινόπωρο και από εδώ.Σ'ευχαριστώ πολύ.

    @Demi, καλό φθινόπωρο και σ' εσένα φίλη μου.Εγώ να δεις πόσο χάθηκα.΄Εχω μπλέξει τώρα και με το χορευτικό που ετοιμάζουμε την εκδήλωση και τρέχω και δεν φτάνω με τις πρόβες.΄Οσον αφορά την ζωγραφική ακόμα κάνω μαθήματα. Μου αρέσουν όμως πολύ τα πορτραίτα γιατί πρέπει να αποδώσεις σωστά την έκφραση.Χαίρομαι που σας άρεσε η φανουρόπιτα, έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές μέχρι να καταλήξω σ'αυτήν, που είναι πραγματικά καλύτερη απ' όλες.Γιατι θέλω ότι συνταγή αναρτώ να είναι πετυχημένη.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή