Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Φρούτα εποχής.

Φίλοι μου γειά σας. Επιστρέφω στην παρεούλα μας, με φρούτα εποχής.
 Κυδώνια και ρόδια, ζωγραφισμένα σε χαρτί ακουαρέλας, με μολύβια ακουαρέλας.
Δεν σας κρύβω ότι όταν πέρασα το βρεγμένο πινέλο επάνω από τα χρώματα, έπαθα ένα σόκ.Αυτό που έβλεπα δεν μου άρεσε καθόλου. ΄Οταν στέγνωσε έγινε καλούτσικο, αλλά πριν το νερό μου άρεσε περισσότερο.
Δεν με πειράζει όμως.΄Αλλωστε το έφτιαξα για να περάσω την ώρα μου.Δεν σκοπεύω να το πουλήσω.Πιο πολύ με ενδιαφέρει να μην χάσω την επαφή μου με την ζωγραφική, γιατί ότι αφήσεις σε αφήνει. Φιλάκια και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

15 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω πως ήταν πριν, τώρα όμως είναι πολύ ωραίο. Τα μολύβια ακουαρέλας έχουν τα δικά τους κόλπα. Πρέπει να είναι πιο αχνοί οι τόνοι, ώστε όταν περάσει το νερό να πάρουν την σωστή απόχρωση. Να μη χάσεις ποτέ την επαφή σου με την ζωγραφική. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία σ'ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου.Πράγματι είχα κάνει τα χρώματα έντονα και αναγκάστηκα όταν πέρασα το νερό να τα ταμπονάρω.Σ'ευχαριστώ και πάλι.Θα δοκιμάσω με πιο αχνούς τόνους.

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ήταν πριν αλλά και τώρα φαίνεται πολύ όμορφο έργο. Εύχομαι να συνεχίσεις να ζωγραφίζεις και να δημιουργείς πάντα τόσο ωραία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε.Είχα κάνει τα χρώματα όπως ήθελα να φαίνονται κανονικά, και με το νερό έγιναν πολύ έντονα.Θα ακολουθήσω την συμβουλή της Μαρίας.Γι'αυτό αναρτώ αυτά που ζωγραφίζω, για να με διορθώνετε εσείς που κατέχετε το αντικείμενο.

      Διαγραφή
  3. Εχεις δίκιο Εριφύλλη για το σοκ,κάπως έτσι είναι την πρώτη φορά,στην πρώτη χρήση,μετά ξέρεις πού θα Επιμείνεις περισσότερο και που θα μείνει πιο αχνό. Εγω τις περισσότερες φορές τα περνάω και με χρωμα απο πάνω να τα τονίσω περισσότερο.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Χαρά που μαθαίνω ότι δεν είμαι η μόνη που παθαίνει σοκ.Την επόμενη φορά θα το πάω σιγά σιγά.Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις συμβουλές.

      Διαγραφή
  4. Είναι πολύ όμορφα τα φρούτα σου και τα χρώματα τέλεια.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία ΄Ελενα.Είναι τα αγαπημένα μου φρούτα.Ειδικά τα κυδώνια τα φτιάχνω σε όλες τις εκδοχές τους.Γλυκό-μαρμελάδα-φαγητό.

      Διαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μεταξία και καλωσόρισες στο σπιτικό μου

      Διαγραφή
  6. Όμορφος ο πίνακάς σου Εριφύλη μου. Καλό φθινόπωρο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου.Καλό φθινόπωρο και σ' εσένα.

      Διαγραφή
  7. Εριφύλη μου, χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω στις "επάλξεις"... Για πρώτη φορά που χρησιμοποιείς αυτή την τεχνική θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Ακολούθησε την συμβουλή της Μαρίας και όλα θα πάνε καλά.... σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mariela καλή μου δασκάλα, δεν έφυγα ποτέ από τις "επάλξεις" μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνω.Χαίρομαι που εσύ η δασκάλα μου βρίσκεις το αποτέλεσμα πολύ καλό.Εννοείται ότι θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας.Φιλάκια και θα τα λέμε.

      Διαγραφή
  8. (✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ Mετά απο πολύ καιρό λογω στρατου είπα να μπω στο σπιτικο μου για να σας ευχηθω!!Γιορτες ερχονται και περνω απο το σπιτικό σου να ευχηθω ΚΑΛΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γεμάτα υγεία-αγάπη - ευτυχια.Οι Αγιες μέρες ας απαλύνουν τον πόνο σε οσους υποφέρουν και ας δώσουν σε όλους μας οτι πιο ανθρώπινο υπάρχει για να νιώσουμε όμορφα!!(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή