Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Θήκη γυαλιών και άλλα έργα ντεκουπάζ

Φίλοι μου, γειά σας. Εκτός από ανήσυχη είμαι και ζηλιάρα (με την καλή σημασία της λέξεως φυσικά, γιατί διαφορετικά πέρα βρέχει). ΄Οπως λοιπόν επισκεπτόμουνα διάφορα μπλογκόσπιτα, πέρασα και από την φίλη μας την Ξυπόλητη (πως το σκέφτηκε αυτό το όνομα απορώ) και τι να δώ. Κάτι υπέροχες θήκες γυαλιών ντεκουπάζ. Αυτό ήταν. Μου κόλλησε στο μυαλό. Βλέπετε έχω τρείς θήκες γυαλιών ή μάλλον τέσσερις μαζί με του ηλίου. Γιατί τρείς? Γιατί το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον. Ετσι λοιπόν, για κοντά, έχω 3 ζευγάρια γυαλιά. Στην τσάντα, στο σπίτι και στο γραφείο. Τόβαλα που λέτε αμέτι μουχαμέτι να φτιάξω τις θήκες. 'Ελα όμως που έχω και άλλες ασχολίες και δεν προλαβαίνω. Ετσι έφτιαξα πρώτη αυτή του σπιτιού, γιατί του γραφείου θέλω να την κάνω λίγο " κυριλάτη". Νάτη λοιπόν.





Είχα αγοράσει πριν 3 μήνες και μία καράφα για να την κάνω ανθοδοχείο, επειδή μου άρεσε το σχέδιό της και ήθελα να κάνω και εξάσκηση στο ντεκουπάζ. ΄Εδωσε λοιπόν ο Κύριος και την τελείωσα καμμιά φορά. Και σας την παρουσιάζω. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, έτσι σε δουλειά να βρισκόμαστε. Μέχρι να αρχίσουν τα καλοκαιρινά μπάνια. Μετά όλα θα πάρουν αναβολή για τον Σεπτέμβριο μαζί με τα σχολεία.

Επίσης τελείωσα και ένα κρεμαστράκι για κλειδιά που έφτιαξα για την κόρη μου, γιατί πολύ νευριάζω όταν πηγαίνω στο σπίτι τους και βλέπω επάνω στο "πάσο" ένα σωρό κλειδιά. Θα μου πείτε πόσα θα χωρέσει μικρή είναι. ΄Οσα χωρέσει βρε παιδιά. Το πολύ πολύ να τους φτιάξω και ένα μεγαλύτερο.





Να μην σας κουράζω όμως άλλο με την φλυαρία μου (με πιάνει μερικές φορές) πάω να κάνω καμμιά δουλειά, μήπως και προλάβω να πάω λίγο και στο γυμναστήριο. Φιλάκια.

25 σχόλια:

  1. AAAAAAAAAAA
    κρεμαστρα ειναι;
    εγω για ρολοι τοιχου το περασα

    χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ρίκη. Φιλενάδα μάλλον τα πολλά αυτόγραφα που υπογράφεις χάλασαν τα ματάκια σου.Μήπως να σου έφτιαχνα και εσένα μία θήκη για γυαλιά?Χα.Χα.Φιλάκια Πολλά.

    Marilise, η μία χρυσοχέρα βρήκε την άλλη.Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την κορούλα σου.

    Λίλα μου, σ'ευχαριστώ.Η ξύπόλητη με παρακίνησε.Και ξέρεις κάτι?Αμα ξεκινήσεις το ντεκουπάζ δεν σταματάς.Σου δημιουργεί εθισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εριφύλη μου η θήκη των γυαλιών σου είναι πραγματικά υπέροχη όπως και όλα τα υπόλοιπα άλλωστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως η θήκη των γυαλιών είναι σκέτη γλύκα!! Να σας στείλω και τη δική μου να την περιποιηθείτε??
    Καλο βραδάκιιι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφα όλα. Ιδιαίτερα η θήκη για τα γυαλιά! Χμμμμ... Μάλλον θα βάλω τη μαμά μου να κάνει ντεκουπάζ και στις δικες μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα πρόσεξα το βιβλίο! Καλό? Η ταινία με τον Μπεν Κινγκσλεϊ είναι από τις αγαπημένες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφη η δουλειά σου... χαίρομαι όταν βρίσκω ανθρώπους που μπορούν και εξωτερικεύουνε τα συναισθήματα τους μέσω της τέχνης. Στην οικογένεια μου (από την πλευρά της μητέρας μου) αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, είναι κάποιου είδους καλλιτέχνες... αν και έχετε έναν πιο έντονα συναισθηματικό κόσμο από τους υπόλοιπους ανθρώπους (έτσι νομίζω!), δεν παύετε όλοι σας, να με μαγεύετε με τις ιδέες σας αλλά και τα δημιουργήματα σας... μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο!! Και ντεκουπάζ με τα όλα του, και το περίγραμμα και όλα! Συμφωνώ για τα κλειδιά πάνω στο πάσο, τι δεν έχω δοκιμάσει για να τα βάζει μέσα ο σύζυγος, πάντα πάνω στο πάσο καταλήγουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά Εριφύλη τέλειες οι θήκες γυαλιών..ΠΟλύ ωραίες...Μπράβο..Αλλαξαν τελείως..
    και η καράφα αλλά και η θήκη για τα κλειδιά..

    Μπράβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η θηκη σου ειναι πολυ ομορφη!!! και η κρεμαστρα επισης. πας και γυμναστηριο βλεπω... μα πως τα προλαβαινεις ολα; εγω βαριεμαι αφορητα τη γυμναστικη.
    θελεις να μαθεις για το ονομα; να σου πω λοιπον.
    πριν 2-3-4; χρονια εμπαινα σε διαφορα μπλογκς, καποια μερα μου ηρθε να φτιαξω το δικο μου (κι αμα εμενα μου ερθει κατι...δεν με σταματαει καπο στα μισα σκεφτηκα... τι κανω εγω εδω; που παω; τι εχω να πω; εδω γραφουν τοσο ταλαντοχοι ανθρωποι...Που πας μωρη ξυπολιτη στα αγκαθια; ειπα στον εαυτο μου, και ετσι το εβαλα για ονομα.
    Αυτη ειναι η μικρη ιστορια της ξυπολητης..

    σε φιλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. rodoula, neli, magda, σας ευχαριστώ πολύ.Στείλτε μου και τις δικές σας.Ευχαρίστως να σας τις φτιάξω.Αφιλοκερδώς φυσικά.

    @dorothy,σ'ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου,είμαι σίγουρη ότι η μαμά σου, με το ταλέντο που έχει θα φτιάξει πίνακα ζωγραφικής και όχι θήκη γυαλιών.Το βιβλίο είναι υπέροχο.Καμμία σχέση με την μεταφορά του έργου στην οθόνη.Στην ταινία χάνει πολύ.

    @ελένη με συγκινείς με τα λόγια σου. Σ' ευχαριστώ.Πράγματι είμαι πολύ ευαίσθητη, τα πάντα γύρω μου με συγκινούν, ακόμα και τα αγριολούλουδα.Δεν είμαι όμως ειδικός για να κρίνω άν αυτό το βγάζω και παραέξω.

    @Ανεράϊδα, ακριβώς όπως τα λες.Μια παροιμία όμως λέει"ανάγκα και θεοί πείθονται" Υπομονή.Τα εκατό πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, μετά......

    @Marion, χαίρομαι που σ'αρέσουν.Εχει όμως και συνέχεια το έργο, υπάρχουν άλλες 3 που περιμένουν.Τώρα που πήρα φόρα, δεν με σταματά τίποτα.

    @Ξυπόλυτη, η γυμναστική για μένα είναι τρόπος ζωής.Γυμνάζομαι 25 χρόνια.Μην φανταστείς ότι είμαι η Πετρουλάκη, για την ηλικία μου όμως καλά κρατιέμαι.Υστερα, δεν αρκεί να γυμνάζουμε μόνο το μυαλό μας για να το έχουμε σε εγρήγορση, πρέπει να γυμνάζουμε και το σώμα, για να νοιώθουμε ευεξία και να καταστρέφουμε και τις "ελεύθερες ρίζες" που θα έλεγε και η φίλη μας η Evie. Φιλάκια και από εμένα.

    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικά όλα! Ιδιαίτερη αδυναμία στις θήκες των γυαλιών. Κι εγώ έχω αρκετές και σκοπεύω να... χαλάσω μια δυο, μέχρι να μάθω. ;) Την τεχνική δεν την ξέρω πολύ καλά, αλλά θα πειραματιστώ. ;)

    Πάντα δημιουργική!
    Μαριλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας!! Έρχεστε λιγάκι να πάρετε ένα βραβειάκι από μένα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @marilia, είναι τόσο απλή η τεχνική καλή μου, που πιστεύω ότι δεν θα χαλάσεις καμμία θήκη.Και στο κάτω κάτω κανενός καλλιτέχνη τα πρώτα έργα δεν είναι τέλεια, είναι όμως διάσημα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Καλή επιτυχία.

    @magda ειλικρινά με συγκίνησες με το βραβείο.Ποτέ δεν πίστευα ότι τα δημιουργήματά μου θα έκαναν σε κάποιον ένα ιδιαίτερο κλίκ.Για βραβείο ανάρτησα το μπάνερ σου με μία από της δημιουργίες σου.Ετσι θα σε βρίσκω πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ όμορφα τα δημιουργήματα σου.Καταπληκτική δουλεία. Η θήκη για τα γυαλιά δείχνει καλητέχνη με πολύ μεγάλο ταλέντο και πολύ μεράκι.
    Να έχεις μιά καλή μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. dhmhtra, καλημέρα και σ'εσένα.Χαίρομαι που σου αρέσουν.Υπέρβάλεις όμως σχετικά με το μεγάλο μου ταλέντο.Μεράκι ναί, έχω πολύ δεν το κρύβω.Το ταλέντο όμως το καλλιεργώ όσο μπορώ. Βλέπεις τωρα στα γεράματα αποφάσισα να γίνω καλλιτέχνης.Χα.Χα.
    Υποστηρίζω όμως, ότι για την μάθηση δεν υπάρχει ηλικία.Γηράσκω αεί διδασκόμενη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χω εντυπωσιαστεί με όλες τις κατασκευές με ντεκουπάζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εριφύλη,όλα υπέροχα!
    Και ποιος δε ζήλεψε τις θήκες της Ξυπόλητης,συμπεριλαμβάνομαι σ΄αυτούς,θα το επιχειρήσω,γιατί χωρίς γυαλιά ούτε βήμα-τρία έχω κι εγώ και όλο τα ψάχνω.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΕΡΝΑΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :)))
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΡΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΓΥΑΛΙΑ;)))ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΘΗΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχ Εριφυλη σε μπελαδες με βαζεις, δεν ξερεις οτι κι εγω ειμαι ζουλιαρα καλε? Γεια στα χερακια σου.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή