Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ντεκουπάζ και ζωγραφική

Γειά σας και πάλι. Παρά το γεγονός ότι ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος, εν τούτοις κατάφερα να τελειώσω επιτέλους κάποιες κατασκευές που είχα σε εκκρεμότητα. Αυτό που βλέπετε είναι ένα κουτί από κερί, στο οποίο έχω κάνει κρακελέ, το έχω ζωγραφίσει και συγχρόνως έχω προσθέσει καποια στοιχεία ντεκουπάζ.
Είναι αρκετά μεγάλο και θα το χρησιμοποιήσω για να αποθηκεύω τα ημιτελή κοσμήματά μου.
Μία πέτρα ντεκουπάζ, με έργο του Σταθόπουλου.
Μία πέτρα με ζωγραφική και ντεκουπάζ.
Πάλι πέτρα με ζωγραφική και ντεκουπάζ. Η συγκεκριμένη είναι λίγο μεγαλούτσικη, και θα την κάνω δώρο σε μία φίλη μου στο κάμπινγκ.
Αυτό που βλέπετε, ήταν κάποτε ένα κουτί από Κουάκερ. Το έβαψα, το ζωγράφισα και του έκανα ντεκουπάζ. Το τι θα το κάνω δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. ΄Εχω δύο σκέψεις. Η μία, να το φτιάξω φαναράκι για το κάμπιγκ, κάνοντας τρυπούλες περιμετρικά στις πεταλούδες, για να φωτίζουν την νύχτα. Η άλλη, να γίνει κουτί για καραμέλες (πάλι για το κάμπιγκ) βλέπετε τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, πρέπει να εξοπλίσουμε και το "εξοχικό" μας. Το τροχόσπιτο δηλαδή.


Πάντως, νομίζω ότι θα γίνει πολύ όμορφο φαναράκι. Αν τελικά το φτιάξω θα σας βάλω ανάρτηση να το δείτε. Αυτά φίλοι μου για σήμερα. Από Δευτέρα ξεκινάω μαθήματα ζωγραφικής με τα Ν.Ε.Λ.Ε. οπότε θα σας δείχνω τις δημιουργίες μου τις εικαστικές. Γειά σαααας.

15 σχόλια:

  1. Εριφύλη, όλα τόσο όμορφα... για το κουτάκι από το κουάκερ, μου αρέσει η ιδέα με το κεράκι... ώστε να φωτίζονται οι γλυκιές νύχτες του καλοκαιριού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Εριφυλη μου, απο τα πιο ωραια σου κομματια που εχω δει!

    Μα για πες μου αληθεια, πως και με τι υλικα το κανουν αυτο ττο κρακελε φιλη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, υπέροχα!!! Ειδικά το πρώτο είναι φοβερό!! Και οι πέτρες όμως, εξαιρετικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα φανταστικά!! αυτά μπορείτε άνετα να τα κάνετε δωράκια έτσι?? Ορίστε,λύσεις για την οικονομική κρίση!!:):):):)
    Μπράβο σας,είστε καλλιτέχνης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ελενη χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου.Πράγματι θα το κάνω φαναράκι, πρέπει όμως να κάνω πολλές τρύπες, οπότε θα αργήσω να βάλω την ανάρτηση για να το δείτε.

    @Ρίκη, το κρακελέ είναι κάτι σαν βερνίκι. Στο εμπόριο, πωλείται με την ονομασία Κρακελέ μίντιουμ (ενός συστατικού) και το αγοράζουμε από τα είδη χόμπυ.Περνάς μια επιφάνεια με χρώμα βάση π.χ. κόκκινο, το αφήνεις να στεγνώσει και περνάς από πάνω το κρακελέ.΄Οταν αυτό αρχίζει να στεγνώνει (αν το ακουμπήσεις "τσιμπάει" λίγο)περνάς από επάνω ένα χρώμα πιό ανοιχτό π.χ.λευκό (ή μπορείς να κάνεις και το αντίθετο, ανοιχτό,κρακελέ,σκούρο)ότι του αρέσει τέλος πάντων.Στεγνώνοντας το κρακελέ δημιουργεί τα σπασίματα. ΄Οσο πιό παχύ είναι το στρώμα του κρακελέ, τόσο πιο μεγάλα γίνονται τα σπασίματα.ΠΡΟΣΟΧΗ. Για να γίνει όμορφο το κρακελέ,το επάνω χρώμα το απλώνουμε στην ΑΝΤΙΘΕΤΗ κατεύθυνση από αυτή που απλώσαμε το βερνίκι.Θέλει λίγο εξάσκηση.Δεν είναι όμως δύσκολο. Υπομονή χρειάζεται.

    @Ανεράϊδα, πράγματι και εμένα μου αρέσει το πρώτο πολύ και ειδικά το καπάκι.

    @Magda, δεν θα το πιστέψεις, όμως ναί, τα κάνω όλα δωράκια και θέλω να πιστεύω ότι οι αποδέκτες πραγματικά τα απολαμβάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εριφύλη μου,
    Φανταστικά τα έργα σου!! Μου άρεσε πάρα πολύ το μεγάλο κουτί με το ντεκουπάζ και τη ζωγραφική καθώς και η πέτρα ντεκουπάζ με έργο του Σταθόπουλου. Είναι πραγματικά πολύ καλαίσθητα. Μπράβο!!!
    Περιμένουμε τώρα την έκφραση των καλλιτεχνικών σου ανυσηχιών.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερφύλη,είναι τέλεια!
    Πολύ όμορφος ο συνδυασμός με τη ζωγραφική!
    Μας δίνεις και υπέροχες,δημιουργικές ιδέες για ανακύκλωση αντικειμένων.
    Καλή αρχή στη ζωγραφική!
    Φιλιά!

    Μη λες για μένα,βλέπω ότι μια χαρά τα πας στις εικαστικές σου ανησυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΕΡΟΧΑ όλα! Ειλικρινά, μένω άφωνη κάθε φορά που μπαίνω εδώ μέσα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα είναι υπέροχα!! Οι πέτρες όμως είναι ξεχωριστές! Μπράβο στα χρυσά χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. anthivolon, eleni, πραγματικά ο συνδυασμός ντεκουπάζ και ζωγραφικής είναι υπέροχος και φυσικά δεν σε περιορίζει.΄Οσον αφορά την ανακύκλωση έχω και άλλες ιδέες που θα σας τις δείξω εν καιρώ, γιατί τώρα πρέπει να τελειώσω αυτά που έχω αφήσει μισα.

    @marilia, δεν κάνω τίποτα περισσότερα από τους υπόλοιπους μπλογκόφιλους.Και εγώ μπαίνω σε διάφορα μπλόγκ και "χαζεύω", υπάρχουν τόσα ταλέντα στην παρέα μας!

    @πλεκτό εγκώμιο, όλες τελικα χρυσοχέρες είμαστε.Καθεμία και καθένας, γιατί υπάρχουν και πολύ ταλαντούχοι φίλοι στην παρέα μας,έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό ανάλογα με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα.
    Να είσαστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πολύ όμορφα Εριφύλη μου! Είσαι πραγματική καλιτέχνης...

    υ.γ. ελπίζω κάποια από τις επόμενες μέρες να σκεφτείς να φτιάξεις μια υπέροχη δημιουργία και για τη φίλη σου τη Δροσοσταλίτσα..ε φανταστική μου Εριφύλη;; (σλουρπ) χιχιχι

    Πολλά φιλιά να έχεις μια όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εριφύλη μου μ΄αυτά που βλέπω τρίβω τα μάτια μου!!!!!
    Τι να πω....
    Είναι πανεμορφα όλα και δύσκολα για μένα!
    Μπράβο σου!

    Σου εύχομαι καλή εβδομάδα και θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για το πέρασμά σου από τον ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ και για το όμορφο σχολιό σου!...

    Να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα μου αρέσουν
    Ειδικά το κουτάκι με την πεταλούδα

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή