Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Τεχνική Papier mache και decoupage

Φίλοι μου γειά σας και Χρόνια Πολλά.Χριστός Ανέστη. ΄Οπως βλέπω καθώς επισκέπτομαι τα μπλόγκ σας, όλοι λίγο πολύ περάσαμε πολύ όμορφα. Παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, με φίλους και συγγενείς. Εκκλησιαστήκαμε, φάγαμε, ήπιαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, γενικώς διασκεδάσαμε. ΄Οπως όλα όμως τα όμορφα πράγματα, έτσι και οι γιορτές τελείωσαν. Καιρός ήταν να σας πω, γιατί ξεσαλώσαμε βρε παιδί μου. Χάσαμε το μπούσουλα που λένε.
Τώρα όπως λέει και ένα ανέκδοτο "το διάλλειμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα". Επιστροφή στην ρουτίνα. Τώρα περιμένουμε την Πρωτομαγιά και κοντά σ' αυτήν και το καλοκαίρι.
Τελικά η ελπίδα και η προσμονή είναι αυτα που δίνουν νόημα στην ζωή.
Εγώ, ως συνήθως, επειδή δεν μπορώ με τίποτα να καθήσω άπραγη, τελείωσα κάποια κοσμήματα, που σας είχα δείξει ότι ετοιμάζω, και κάποιες κορνίζες τις οποίες προόριζα για πασχαλινά δωράκια, αλλά το αυχενικό μου με πρόδωσε, και τις τελείωσα τώρα. Δεν πειράζει όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Αυτό που βλέπετε, είναι ένα κολίε φτιαγμένο με την τεχνική papier mache (χαρτοπολτός) και για ντεκόρ έχω χρησιμοποιήσει ένα βότσαλο το οποίο έχω στολίσει με την τεχνική ντεκουπάζ.
Αυτά είναι ένα ζευγάρι γαλάζια σκουλαρίκια, πάλι με χαρτοπολτό και χάντρες, και η κορνίζα είναι φτιαγμένη με τεχνική ντεκουπάζ και μπορντούρα με κρακελέ.

Αυτό είναι ένα κολιέ, με ένα αρκουδάκι το οποίο έφτιαξε με κουπ πατ η εγγονούλα μου, και όπως καταλαβαίνετε, και να μην μου άρεσε (που μου αρέσει πολύ) 'επρεπε να το φτιάξω. Και σε αυτό για ντεκόρ έχω χρησιμοποιήσει μία πέτρα με τεχνική χαρτοπετσέτας.

Αυτή είναι μία κορνίζα φτιαγμένη με τεχνική χαρτοπετσέτας, σε χρώματα φθινοπωρινα, καθότι είπαμε, το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μου εποχή. Και φυσικά ταιριάζει και με το κολιέ (χρωματικά εννοώ).


Σας κουρασα όμως με την φλυαρία μου, μου φαίνεται. Περιμένω να δω και τα δικά σας έργα. Ξέχασα να σας πω κάτι. Η μπλογκοφίλη μας η Ρίκυ Ματαλλιωτάκη, κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο "Στων μελτεμιών τις ράχες". Πιστεύω ότι όπως και τα άλλα της βιβλία θα είναι απολαυστικό. Προσωπικά, τις εύχομαι καλές πωλήσεις και να γίνει best seller.

14 σχόλια:

  1. Υπεροχα Εριφυλη μου γλυκια!
    Αληθινα υπεροχα!
    Μα για πες ομως λιγα πραγματα γι αυτη την τεχνικη!

    Αααααααααααααα

    ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για τον κοπο που εκανες να γραψεις για μενα
    Αν θελεις κανε κι ενα μικρο κοπο ακομα να βάλεις το μπανερ του βιβλίου στην σελιδα σου

    Μακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα είναι όλα και το ντεκόρ φανταστικό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημιουργικές ανησυχίες και ανήσυχα έργα γεμάτα δημιουργική φαντασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εριφύλη,τι όμορφα,υπέροχα!
    Πόσο σε ζηλεύω για τα κοσμήματα,που φτιάχνεις!
    Και το decoupage είναι τέλειο,έγινες εξπέρ και σ΄αυτό!
    Τις πετρούλες τις ζωγραφίζω,έχω φτιάξει αρκετές.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εριφύλη όμορφα τα κομάτια σου και πολύ ωραία η παρουσίαση τους.Επαγγελματική.
    Μπράβο και στην εγγονή ακολουθεί τα βήματά σου να την χαίρεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ μα τι τέλεια που είναι όλα!! Να ρωτήσω κάτι? Τι κάνετε στα κρεμαστά και γυαλίζουν έτσι όμορφα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρίκυ μου,χαίρομαι που σου αρέσουν.΄Οσο για την τεχνική άν κοιτάξεις δίπλα στις ετικέτες, γράφω τεχνική χαρτοπολτού.Εκεί έχω αναλυτικές οδηγίες για το πως γίνονται όλα αυτά.Αν μάθεις την τεχνική από εκεί και πέρα μόνο φαντασία χρειάζεται.Όσο για το μπάνερ με πρόλαβες.Θα το αναρτούσα αλλά προέκυψε κάτι επείγον και το ανέβαλα.

    Neli ειλικρινά και εγώ ενθουσιάστηκα από το αποτέλεσμα. Είναι από τις λίγες φορές που μου αρέσει κάτι πολύ από αυτά που φτιάχνω.

    Phivo όπως πάντα με εξέπληξες με τον γλωσσοδέτη σου.Χαίρομαι που εγκρίνεις.

    Eleni μου ,ειλικρινά χαίρομαι που σου αρέσουν. Οσον αφορά το ντεκουπάζ δεν θα έλεγα ότι έγινα εξπέρ, ίσως πολύ καλή.Βλέπεις με ότι δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.Και εγώ έχω πολύ καλές δασκάλες και δασκάλους.Πάντως το σχόλιό σου σημαίνει ότι οι προσπάθειές μου αποδίδουν πάντα προς το καλύτερο.Ανάρτησε τις πετρούλες σου.Μου αρέσουν αφάνταστα οι ζωγραφιστές πέτρες.΄Οπου τις βρω τις αγοράζω.

    Χαρά Θ. καλωσόρισες στο σπιτικό μου.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Όσον αφορά την παρουσίαση βελτιώνομαι.Πράγματι η εγγονή μου αν και είναι μόνο 4 τρελλαίνεται όταν έρχεται σπίτι μου να φτιάχνουμε κοσμήματα και να ζωγραφίζει με τα χρώματά μου.Όταν γεράσω,λέει, θέλει να της τα χαρίσω.Χα.Χα.

    Μagda καλωσόρισες.Τα κοσμήματα, όχι όλα, τα περνάω με υγρό γυαλί.Είναι ένα υλικό δύο συστατικών, που όταν στεγνώσει δίνει την όψη γυαλιού στα αντικείμενα.Μπορείς να το εφαρμόσεις σε κάθε αντικείμενο που βάφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοίταξε στο aromacooking,έχω βάλει παλιότερα.Θα τις βρεις στην κατηγορία ζωγραφική.
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλεπω την έβαλες ήδη!Αυτή,όπως και μια μεγάλη είναι πέτρα Καρύστου,είχαν μείνει από την αυλή μας.
    Σου απάντησα στο blog μου,αλλά στο λέω κι από δω ότι είναι χαρά μου.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς σας βρήκα!
    Συγγνώμη που ξαναρωτάω αλλά με ενδιαφέρει πολύ..άυτό με το γυαλί που είπατε,μπορώ να το προμηθευτώ και εγώ ή μόνο οι επαγγελματίες? και αν ναι,από που??
    ευχαριστώ πάααρα πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μagda δεν με ενοχλείς καθόλου που ρωτάς, και φυσικά δεν είμαι επαγγελματίας. Είμαι χομπίστα και ότι φτιάχνω το φτιάχνω για εμένα,τα παιδιά μου και για δωράκια.Αν μπεις στο google στο paco art center θα το βρεις στα υλικά χυτευσης. Λέγεται ψυχρή υάλωση. Επίσης εάν γράψεις στο google ψυχρή υάλωση θα βρεις και οδηγίες.Και εγώ από αυτό το μαγαζί το αγοράζω. Είναι στα Πευκάκια, 100 μετρα απο τον ηλεκτρικό.Μπορείς να με ρωτάς ότι θέλεις.Χαρά μου αν μπορώ να σε βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eleni απορώ γιατί κάνεις μαθήματα ζωγραφικής.Εσύ παιδί μου είσαι ταλέντο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαντασου να μην σε επιανε και το αυχενικο τι θα εφτιαχνες.Ειναι ολα υπεροχα, αλλα και της εγγονης κουκλιστικο.Περπαταει στα χναρια της γιαγιας η μικρουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή