Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Μαθήματα ζωγραφικής

Νάμαι πάλι φίλοι μου. Χάθηκα λίγες μέρες. Κάτι οι δουλειές, κάτι τα μαθήματα, τα ρούχα που πρέπει να αποθηκευθούν, τα καλοκαιρινά που πρέπει να πάρουν την θέση τους στις ντουλάπες, τα χαλιά που πρέπει να πλυθούν και να αποθηκευθούν, η Πρωτομαγιά, τα εγγόνια μου, μια βολτούλα το Σ/Κ, και το μπλόγκιν ήρθε σε δεύτερη μοίρα.
Επισκεπτόμουν όμως τα σπιτάκια σας, και έβλεπα τις δημιουργίες σας. Τι να σας πώ. Νομίζω ότι όλους μας εμπνέει αυτή η εποχή, γιατί αν κρίνω άπό αυτά που βλέπω στα μπλόγκ, όλοι έχουμε πάρει τ'απάνω μας. Αριστουργήματα και πολύ πολύ έξυπνες ιδέες. Η μία καλύτερη από την άλλη. Ετσι μπράβο παιδιά. Συνεχίστε έτσι. Λίγο μυαλό μου είχε μείνει, θα μου το πάρετε και αυτό. Θέλω να τα φτιάξω όλααααα.
Εγώ πάντως το έχω ρίξει στην ζωγραφική. Πικάσο ή Μονέ δεν πρόκειται να γίνω αλλά 1-2 πίνακες που θα βλέπονται θα φτιάξω ο κόσμος να χαλάσει.
Σας παρουσιάζω την εξέλιξη των μαθημάτων για να πάρετε μία ιδέα.Οι ειδήμονες παρακαλώ να είναι λίγο επιεικείς.

Μάθημα Δεύτερο.
Νεκρή φύση με ακρυλικά.
Μάθημα Τρίτο.
Πάλι Νεκρή Φύση με ακρυλικά Χρώματα.




Μάθημα Τέταρτο.

Μαθαίνουμε τα συμπληρωματικά χρώματα. Εγώ δούλεψα ένα έργο του de chirico. Πολύ δύσκολο όμως. Με τα χρώματα δεν τα καταφέρνω καλά. Μάλλον θα αγοράζω έτοιμα. Φτιάχνω πολύ το πετάω. Φτιάχνω λίγο, δεν μου φτάνει και μετά δεν μπορώ να πετύχω τον τόνο. Πάντως το συγκεκριμμένο το διασκέδασα. Είχα βαρεθεί να φτιάχνω κανατάκια και ποτήρια.
Στο έργο αυτό έχω προσθέσει και δικά μου στοιχεία, έτσι μας είπε η δασκάλα, για να καταλάβουμε την θέση των αντικειμένων στον χώρο.
Πάντως το επόμενο μάθημα είναι χρώματα. Θα φτιάξουμε μας είπε το ίδιο έργο 3 φορές με διαφορετικά ζευγάρια χρωμάτων. Πολύ μου αρέσει η ιδέα, το αποτέλεσμα δεν ξέρω όμως ποιό θα είναι.

11 σχόλια:

  1. Αν μπεις στον κόσμο των χρωμάτων θα ξετρελαθείς!!
    Τώρα όσον αφορά την ποσότητα..... έ αυτό είναι θέμα εμπειρίας. Σε λίγο καιρό θα μάθεις να φτιάχνεις τη σωστή ποσότητα. Και προς Θεού, μη πας ακόμα στα έτοιμα χρώματα.. Έχεις να μάθεις πολλά, και προπάντων, πειραματήσου, δε θα χάσεις!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εριφύλη μου μια χαρά είναι τα έργα σου. Μόνο βλέπονται?? Για ''κρέμασμα'' ειναι (με την καλή εννοια ε?)
    Πολύ ωραία είναι πάντως για πρώτα έργα.
    Μπράβο σου. Συνεχισε δημιουργικά
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας καλλιτέχνης ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με το έργο του, αυτό είναι μια δικαιολογία για να ξεκινήσει το επόμενο........
    Σου εύχομαι να μη μείνεις ποτέ ευχαριστημένη για να μη σταματήσεις ποτέ να δημιουργείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oh! how lovely & enticing they all are!!! Brilliant!!!!!

    Ash....
    (http://hastkala-oceanichope.blogspot.com/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εριφύλη,μένω έκπληκτη!
    Πολύ όμορφα και μάλιστα προχωράτε θεαματικά γρήγορα!

    Θα σου πω κι εγώ ότι σιγά σιγά θα μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου τις αποχρώσεις,την ποσότητα κλπ.Κι εγώ πολλές φορές αναγκάζομαι να ξαναφτιάξω χρώμα,κάνω δοκιμές και πετυχαίνω αυτό που θέλω.Καλύτερα μόνη να δημιουργείς,μην αγοράζεις έτοιμα,με τα βασικά και μερικά ακόμη κάνεις θαύματα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @anthivolon σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.Δεν το πιστεύω όταν λέω για τα έτοιμα χρώματα.Κατά βάθος μου αρέσει να πειραματίζομαι.

    @marion κάποια στιγμή θα τα κρεμάσω, για να μου θυμίζουν τα πρώτα μου βήματα.Αυτά όσο "ατελή" και αν είναι πάντα θα τα βλέπω με άλλο μάτι.

    @rena συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Το ίδιο έχω πάθει και με τα κοσμήματα και με το ντεκουπάζ.Σε ευχαριστώ για την ευχή.

    @AshKuku thank you very much.They are my first paintings.I hope to be a great painter in the future.

    @Eleni πραγματικά προχωράμε γρήγορα και νομίζω ότι αυτό δεν είναι καλό.Φυσικά δεν είμαι ακόμα σε θέση να κρίνω, διότι είναι αρχή, και δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει.Σήμερα θα κάνουμε χρώματα, μας είπε.Για να δούμε. Σ' ευχαριστώ για τις τονωτικές ενέσεις. Μου δίνεις κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπεροχοι πινακες ! υπεροχα χρωματα(το στοιχειο μου)!!!και η τεχνικη σου πολυ αξιολογη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Olá, amiga!♥
    Passei para uma visitinha...
    ♥Gostei muito do seu cantinho porque é agradável, lindo, criativo e você é muito talentosa.♥
    Uma ótima semana!
    ♥Beijinhos carinhosos.
    Itabira - Brasil ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πρόοδός σου φαίνεται πίνακα τον πίνακα! Κι από μένα που δεν ξέρω και πολλά έτσι; Ο τρίτος είναι ο αγαπημένος μου, καταπληκτικά χρώματα έχεις πετύχει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλεπω Εριφυλη τα πινελα εχουν παρει φωτια.Η προοδος σου απο το ενα μαθημα στο αλλο ειναι ολοφανερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή