Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Προσωπογραφία-σκίτσο

Φίλοι μου καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά. Του Αγίου Πνεύματος σήμερα.Για άλλους ημέρα εργασιμη, για άλλους ημέρα αργίας. Εγώ ανήκω στους δεύτερους. Λόγω της κακοκαιρίας του τριημέρου, εδώ είχαμε βροχές και καταιγίδες, δεν πήγαμε πουθενά. ΄Ετσι για μένα ήταν μία ευκαιρία να τακτοποιήσω κάποια πράγματα που ήθελα και δεν έβρισκα χρόνο.
Σήμερα το πρωί λοιπόν, είχα χρόνο να πιω το καφεδάκι μου με την ησυχία μου. Καθώς τοέφτιαχνα, το βλέμμα μου έπεσε επάνω στο τραπέζι της κουζίνας, στο οποίο έχω τοποθετήσει κρύσταλλο και απο κάτω βάζω φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων. Μία από αυτές μου έκανε κλίκ. ΄Ηταν μία φωτογραφία της εγγονούλας μου, και έτσι ξαφνικά αποφάσισα να την σκιτσάρω. Την έφτιαξα με μολύβι, κάρβουνο δεν έχω ακόμα, και πιστεύω ότι την έφτιαξα καλή. Δεν έχω ξαναφτιάξει πρόσωπα. Πως σας φαίνεται? Ο άντρας μου που την είδε είπε: Βρε αυτή της μοιάζει πολύυυυ.
Το βλέμμα το έχω πετύχει, κάτι στο στόμα δεν έχω κάνει καλά, αλλά εντάξει, πρώτο είναι.Τα άλλα θα τα κάνω καλύτερα, αρκεί να πάρω λίγο τον "αέρα" στο μολύβι και τα πινέλα.







20 σχόλια:

  1. απίστευτη πεντάμορφη μπραβο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κοριτσάκι! πολύ καλό!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ομορφη προσωπογραφια ! Και ειναι και η πρωτη σου !!! Καλη συνεχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν πέτυχες τόσο ομορφα την πρώτη, σκέψου όταν θα έχεις πάρει και τον αέρα τι θα φτιάχνεις!!
    Καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ!!!!ΑΦΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑΞΕΡΕΙ.ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ;;;;
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρύβει ευαισθησία και φαίνεται η αγάπη σου και για τη μικρή αλλά και για τη ζωγραφική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περα απο καθε πλακα εχεις κανει μεγαλες προοδους φιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εριφύλη,είναι τέλεια!Και φαντάσου είναι η αρχή.
    Εξελίσσεσαι σε μεγάλο ταλέντο-μην ξαναπείς ότι δεν μπορείς.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί φοβερή πρόοδος είναι αυτή?Να σου στείλω φώτο μου να ζωγραφίσεις κι εμένα?Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @marilise, asteri, anastasia's dolls ειλικρινά σας ευχαριστώ, που επισκέπτεστε στο μπλόγκ μου.΄Οταν το έφτιαχνα, ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα τόσους αναγνώστες και σχολιαστές.Σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς.

    @Ελενα, Σκρουτζάκο, rena, αγαπώ πάρα πολύ την ζωγραφική, και τώρα που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω μαθήματα έχω ξετρελλαθεί.Αν βλέπετε κάτι στραβό σ'αυτά που φτιάχνω θέλω να μου το λέτε για να διορθώνομαι.΄Ενα τρίτο μάτι βλέπει πάντα καλύτερα.Στείλτε μου φωτό να σας φτιάξω πορτραίτα, έτσι για να εξασκηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ρίκη, eleni, προσπαθώ, προσπαθώ.Χαίρομαι πραγματικά που διακρίνετε πρόοδο στα έργα μου.Εμένα όλα ίδια μου φαίνονται.Εκτός από το σκίτσο της μικρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @porcupine, στείλε μου στο mail μου φωτό να σου φτιάξω το πορτραίτο σου, αφιλοκερδώς.΄Ολοι μου λένε ότι το σκίτσο της εγγονούλας μου το έκανα καλό επειδή την αγαπαω.Το πιστεύετε αυτό?Δεν νομίζω να είναι έτσι.Απλώς την συγκεκριμένη στιγμή είχα έμπνευση.Ειλικρινά το χέρι μου "πήγαινε" αβίαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Erifili, ναι, το πιστεύω, έγινε καλό και επειδή έγινε με αγάπη....αυτό δε σημαίνει ότι αν ζωγραφίσεις κάτι άλλο δε θα γίνει εξίσου καλό! Εξάλλου, αν αυτό είναι το πρώτο, φαντάσου τα επόμενα!! Είσαι σε πολύ καλό δρόμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφη είναιΕίσαι καταπληκτική

    Μα δεν είναι τέλεια να σκιτσάρεις και εμένα τώρα τελευταία με έπιασε μια μανια με το σκιτσο έχω φτιάξει μερικά σκιτσάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανέμορφο!Πολύ καλη η προσπάθεια σου,πολύ καλό και το αποτέλεσμα!Μην ανυσηχείς,κάθε αρχή και δύσκολη.Τα επόμενα θα είναι πολύ καλύτερα,και ειδικά όταν θα χρησιμοποιήσεις κάρβουνο.Να τη χαίρεσαι τη μικρούλα καθώς και την υπόλοιπη οικογένεια!Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εριφύλη μου βλέπω το έχεις ρίξει στην ζωγραφική! Πολύ όμορφα..δημιουργείς και εκφράζεσε μέσα από τις ζωγραφιές σου.. Η προσωπογραφία είναι πολύ όμορφη ..δεν ξέρω κατα πόσο της μοιάζει της μικρής αλλά είναι ένα κουκλάκι ζωγραφιστό!!!

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. erifilli μου , σε περιμένω στο ιστολόγιο μου για ένα κέρασμα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι όντως πολύ καλό γιά πρώτο!
    Και μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρη γιά το πώς θα είναι το 2ο και το 3ο, κλπ...
    Αναμένω να δώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πρώτη;;; ουαου ειναι εκπληκτική!!!!εισαι ταλεντο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εριφύλη είναι υπέροχη η προσωπογραφία που έφτιαξες! Τι εκφραστικά μάτια είναι αυτά, υπέροχο βλέμμα, θαρρείς ότι είναι αληθινό!!! Χίλια μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή