Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μαθημα ζωγραφικής........Κολλάζ

Φίλοι μου γειά σας. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις επισκεψεις σας στο μπλογκοσπιτάκι μου και για τα θετικά σας σχόλια για τις δημιουργίες μου. Πραγματικά, αυτο το διάστημα με έχει απορροφήσει η ζωγραφική για δύο λόγους: Πρώτον την λατρεύω και δεύτερον έχουμε τα μαθήματα οπότε πρέπει να κάνω και τις εργασίες μου και εξάσκηση.
΄Ισως να σας κουράζω με όλες αυτές τις αναρτήσεις, αλλά θέλω να βλέπω τα σχόλια που κάνετε για να βελτιώνομαι. Ευτυχώς που δεν είμαι φλύαρη, διαφορετικά .......Θα αλλάζατε "κανάλι".
Αυτή την εβδομάδα που λέτε, μάθαμε την τεχνική της αερογραφίας (θα σας την δείξω κάποια στιγμή) και την τεχνική του κολλάζ. Η αερογραφία είναι φανταστική. Το κολλάζ δεν μπορώ να πω ότι με τρελλαίνει κιόλας.΄Ισως να μου λείπει η φαντασία που χρειάζεται.
Εφτιαξα δύο πίνακες, ένα μικρούλι που μου αρέσει πολύ και έναν άλλο σκέτη βλακεία απλώς επειδή έπρεπε να κάνω κάτι μέχρι να σχολάσουμε. Η δασκάλα είπε ότι είναι πολύ καλός. Εγώ πάλι τι να σας πω? Λίγο θέλω, για να τραβήξω το φύλλο διαγώνια.


Πίνακας με σύνθετη τεχνική. Ζωγραφική και κολλάζ.Λαδοπαστέλ, ύφασμα, πέτρες, κοχύλια, αστερίες.



Σύνθετη τεχνική. Ζωγραφίκή, κολλάζ, αερογραφία. (Να το τραβήζω το χαρτί διαγώνια ή όχι?)

Και μία σύνθετη τεχνική πάλι. Ζωγραφική με ακρυλικά και χαρακτική με λαδοπαστέλ και ακρυλικά.

Το κακό με εμένα είναι ότι έχω πρόβλημα με τα χρώματα. Το τι χρώμα έχω ρίζει σ'αυτό το φύλλο δεν λέγεται. Το μισό χρωματολόγιο έχει περάσει από πάνω του.

17 σχόλια:

  1. Όχι όχι μη τραβήξεις το χαρτί!!! Ποτέ μη καταστρέφεις κάτι που έχεις ζωγραφίσει, είναι κάτι αντιπροσωπευτικό της καλλιτεχνικής φάσης που βρίσκεσαι!!! Μετά από καιρό θα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πορείας σου στη ζωγραφική!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρώτος είναι πανέμορφος και ο δεύτερος όμως μου αρέσει πολύ....περισσότερο από τον τρίτο. Έχει ζωντάνια, φρεσκάδα, δεν ξέρω...Εννοείται ότι δεν πρέπει να το πετάξεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Βικυ, και εμένα μου αρέσει ΜΟΝΟ ο πρώτος.

    @Γλυκειά μου Anthivolon, δεν νομίζω ότι θα γίνω μεγάλη καλλιτέχνης, άλλωστε δεν βοηθά και η ηλικία,θα το κρατήσω όμως για να βλέπω μετά από χρόνια, με τι κουταμάρες "σκότωνα" τον χρόνο μου.

    @Καλή μου ΑΝΕΡΑΪΔΑ αν σου αρέσει τόσο πολύ ο δεύτερος να σου τον χαρίσω.΄Αλλωστε είπαμε ότι εγώ δεν σκοπεύω να κερδίσω χρήματα κάποια στιγμή από τα έργα μου.Χόμπυ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ αρεσουν Εριφυλη , ειδικα η ζωγραφικη με το κολαζ, για πες καμια λεπτομερεια και για εμας

    Φιλακια και συνεχισε να κανεις οτι σου αρεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο!!!Χαιρομαι για όλα αυτα που μαθαίνεις και που σε ευχαριστουν πολύ!!!Ολα μου αρέσουν παρα πολύ ..εχω τρελλα με το κολαζ καποτε εφτιαχνα πολλά ...τωρα οτι κανω ειναι σε συνεργασια με την μικρή ζουζουνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όχι να μην τραβήξεις καμιά γραμμή.
    Ό,τι κι αν ζωγραφίσουμε (μας αρέσει-δεν μας αρέσει) έχει κάτι από τον εαυτό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δεύτερο σού φαίνεται "σκέτη βλακεία";! Ελπίζω όχι, γιατί είναι τόσο ζωντανό και ευφάνταστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ μη πετάξεις κανένα.ολα έχουν την θέση τους... ο πρώτος με κέρδισε!!αλλά και οι άλλοι έχουν την προσωπικότητα τους!!!Ακομα μια φορά Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλέπω τις συνεχίζει τις διάφορες τεχνικές η δασκάλα!
    Να δεις που θα σας βάλει να κάνετε αγιογραφία 1,5x2,5m με φύλλο χρυσού, και θα σας πάει και σε κανα εργοστάσιο εγκαταλειμμένο να σας δείξει γκράφιτι στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Εριφύλη,
    Εγώ δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, από τους τρεις πίνακες μ' αρέσουν περισσότερο οι δύο τελευταίοι. Ο δεύτερος είναι ευρηματικός και αποπνέει νεανικότητα ίσως απλά να ήθελαν μεγαλύτερη προσοχή τα χέρια και το φόρεμα της γυναίκας. Ο τελευταίος μ' αρέσει για την επιλογή των χρωμάτων και την ωραία κίνηση που έχεις δώσει στα αντικείμενα. Βασικά μου προκάλεσες το ενδιαφέρον και θα ήθελα να πειραματιστώ κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι όμως εμένα μου αρέσει περισσότερο αυτός που θες να σκίσεις !
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι όμως εμένα μου αρέσει αυτό που θες να σκίσεις!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eριφύλη,βλέπω ότι συνεχίζεις ακάθεκτη και πολύ καλά κάνεις!
    Μ΄αρέσουν όλοι,αλλά και αυτός που λες να σκίσεις είναι πιο πρωτοποριακός τολμώ να πω.
    Όσο για τον τρίτο τον βρίσκω εξαιρετικό.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΕΡΙΦΙΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗΣ ΤΗ...........ΜΑΠΑ ΜΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΕΡΙΦΙΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καθε φορα που σε επισκεπτομαι βλεπω πως κανεις αλματα στη ζωγραφικη.Καλο μηνα να εχεις, με χρωματα και πολλες πολλες δημιουργιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή