Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Κέϊκ διαίτης με σταφίδες

΄Εχω μία φίλη διαιτολόγο, η οποία υποστηρίζει ότι δίαιτα σημαίνει τρώω υγιεινά και όχι "ξενηστικώνομαι", οπότε δεν στερούμε και από την υπόλοιπη οικογένεια κάποιες γευστικές απολαύσεις. Η παρακάτω συνταγή βασίζεται σε άκρως υγιεινά υλικά, χωρίς λιπαρά, με φυτικές ίνες και άφθονα αντιοξειδωτικά. Μπορεί να συνοδέψει το καφεδάκι μας, η να αποτελέσει το κολατσιό μας σε όλες εμάς τις εργαζόμενες. Και φυσικά μπορούμε να το δώσουμε χωρίς τύψεις στα παιδάκια για το σχολείο.

Κέϊκ διαίτης με σταφίδες

Υλικά

3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη (ανεπεξέργαστη)
1 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 γιαουρτάκι αγελάδος 2% λιπαρά
3 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ
4 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
Λίγο αλάτι (στην μύτη του κουταλιού)
1 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύδι και το κονιάκ.Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπαίκιν, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε στο μίγμα λαδιού το γιαουρτάκι , τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες. Λαδώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι (για να μην κολλήσει το γλυκό) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις πανω-κάτω, στους 175 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου