Ελάτε να σας κεράσουμε Μάφινς.
Είναι τα αγαπημένα γλυκάκια της μικρής και τα φτιάξαμε σήμερα μαζί. Εξ ού και η χρωματιστή τρούφα, η αγαπημένη όλων των παιδιών.
Είναι μικρά, αφράτα, πεντανόστιμα και ένα πολύ καλό κολατσιό για τα μικρά αγγελούδια μας, τώρα που αρχίζουν τα σχολεία.
Για όσους ενδιαφέρονται, η συνταγή είναι η εξής:
Υλικά για 12 Μάφινς
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν βάλετε απλό αλεύρι θα προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπαίκιν)
2/3 του φλυτζανιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μπαίκιν
Λίγο αλάτι (στην μύτη του κουταλιού)
2 βανίλιες
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά εκτός από το γάλα, που το προσθέτουμε στο τέλος. Φτιάχνουμε ένα χυλό και γεμίζουμε με αυτό τα φορμάκια για μάφινς μέχρι την μέση, όχι παραπάνω γιατί θα φουσκώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια αλουμινίου, τα λαδώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε τρούφα, σταφίδες, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο σας αρέσει.είναι πολύ ελαφριά και αν χρησιμοποιήσετε γάλα με λίγα λιπαρά και στα αυγά αφαιρέσειτε τα κροκάδια και τα αντικαταστήσετε με μια κουταλιά της σούπας ξύδι, γίνονται ακόμα πιο light.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Καλή επιτυχία.
Είναι τα αγαπημένα γλυκάκια της μικρής και τα φτιάξαμε σήμερα μαζί. Εξ ού και η χρωματιστή τρούφα, η αγαπημένη όλων των παιδιών.
Είναι μικρά, αφράτα, πεντανόστιμα και ένα πολύ καλό κολατσιό για τα μικρά αγγελούδια μας, τώρα που αρχίζουν τα σχολεία.
Για όσους ενδιαφέρονται, η συνταγή είναι η εξής:
Υλικά για 12 Μάφινς
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν βάλετε απλό αλεύρι θα προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπαίκιν)
2/3 του φλυτζανιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μπαίκιν
Λίγο αλάτι (στην μύτη του κουταλιού)
2 βανίλιες
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά εκτός από το γάλα, που το προσθέτουμε στο τέλος. Φτιάχνουμε ένα χυλό και γεμίζουμε με αυτό τα φορμάκια για μάφινς μέχρι την μέση, όχι παραπάνω γιατί θα φουσκώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια αλουμινίου, τα λαδώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε τρούφα, σταφίδες, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο σας αρέσει.είναι πολύ ελαφριά και αν χρησιμοποιήσετε γάλα με λίγα λιπαρά και στα αυγά αφαιρέσειτε τα κροκάδια και τα αντικαταστήσετε με μια κουταλιά της σούπας ξύδι, γίνονται ακόμα πιο light.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Καλή επιτυχία.
Υπέροχα φαίνονται γειά στα χέρια σας!!!Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπυριδούλα μου καλή σου μέρα.Χαίρομαι που ξαναβρισκόμαστε.Πραγματικά είναι πολύ νόστιμα και εύκολα.Σ' ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΩραία πρόταση.. τώρα που περιμένω τα μικρά μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και "ελαφρά" για να μην είναι απαγορευτικά!
Καλημέρα γλυκιά!
Αντιγόνη μου καλημέρα και σ'εσένα.Πράγματι είναι πολύ ελαφρά και αν χρησιμοποιήσεις γάλα με λίγα λιπαρά και στα αυγά αφαιρέσεις τα κροκάδια και τα αντικαταστήσεις με μια κουταλιά της σούπας ξύδι, γίνονται ακόμα πιο light.
ΔιαγραφήΘα το προσθέσω στην συνταγή. Σε φιλώ
Μμμμμμ για εμάς που κάνουμε δίαιτα νομίζω ότι είναι απλά ιδανικά!!!!Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδανική συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα και όχι μόνο.Να είσαι καλά.Θα τη δοκιμάσω
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα φαίνονται!!θα γα τα δοκιμάσω κι εγώ!!φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατα φαίνονται και light!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Εριφύλη και καλό Φθινόπωρο!
Υστερα απο αρκετη απουσια καλοκαιριου περνώ απο τους φιλους να μαθω νεα τους και να ευχηθω για το νεο μηνα.Μακάρι αυτός ο μήνας να είναι όμορφος , γεμάτος με τύχη και πολλά χαμόγελα γιατί χρειαζόμαστε κάθε σταγόνα θετικής ενέργειας!Καλό μας μήνα λοιπόν με υγεια πανω απ όλα και καλο φθινοπωρο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο,Εριφύλη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα γλυκάκια!
Φιλιά!