Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Προσωπογραφία-σκίτσο

Μολύβι και χρώματα ακουαρέλας σε χαρτί 32 Χ 50

΄Οπως σας έχω πει και πάλι κάθε Κυριακή πρωί που πίνω το καφεδάκι μου στην δροσούλα, σχεδιάζω και κάτι. Παρέα μου έκανε ο άντρας μου, οπότε το θέμα το είχα μπροστά μου. ΄Ομως επειδή δεν έχει την υπομονή μοντέλου, τον φωτογράφισα, πέρασα την φωτό στον υπολογιστή και έτοιμο το μοντέλο, για όσο χρόνο θέλω , χωρίς γκρίνια και φυσικά δωρεάν.
Ποσοστό ακρίβειας 90%. Είπαμε, θέλω δουλειά ακόμα.

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα,όμορφη δουλειά πρόσεχε τις κλίσεις ( κορμός με κεφάλι να έχουν κοινήγ κλίση) και τις αναλογίες( να θυμάσαι οτι δεξιά και αριστερά στους ώμους πρέπει να " χωρά " ένα κεφάλι το λέω έτσι απλά. Πάρε κάρβουνα και άρχισε μελέτη δεν υπάρχει ωραιώτερη δουλειά απο τα σκίτσα με καρβουνο και ειδικό χάρτινο μολύβι που "σβύνει" τις σκιές , μετά φιξάρισμα με σπρέυ! Σε κούρασα..θυμήθηκα τα 7 χρόνια που δίδασκα σε κολέγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αχτιδούλα μου, σε ευχαριστώ πολύ που έκανες τον κόπο να ασχοληθείς με την ζωγραφική μου και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις υποδείξεις. Μακάρι και η δασκάλα στα μαθήματα ζωγραφικής να μας τα έλεγε όλα αυτά.΄Αλλά τι περιμένεις από μαθήματα με τα ΝΕΛΕ.Σκοπεύω να κάνω μαθήματα on line με την Μαριέλα.Η επόμενη παραγγελία μου πάντως θα περιέχει κάρβουνο και χάρτινο μολύβι.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλευεις βρε Εριφυλη;
    Τι δουλεια θες ακομα;
    Εσυ πιάνεις πουλια στον αέρα...απο αυτα τα πουλια της δημιουργίας εννοώ.....χέστα τα άλλα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπράβο Εριφύλη, έχεις εξελιχθεί πάρα πολύ!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Dodo καλό με 4 θαυμαστικά? Αυτό σημαίνει πως έχω κάνει πρόοδο.

    @Ρίκη δεν σε δουλεύω καθόλου.Με τα χρώματα έχω πρόβλημα.Π.χ. αν ήθελα να ζωγραφίσω με λάδια αυτό το πρόσωπο, πως θα το έκανα? Σε πληροφορώ χάλια.

    @Αnthivolon χαίρομαι που παρατηρείται πρόοδο.Αυτό με κάνει να εντείνω την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @H. Constantinos μόνο? Το γαλάζιο στα μάτια? Αστειεύομαι.Χαίρομαι όταν εσύ, η Αχτίδα και ο Dodo μου λέτε ότι σας αρέσει.Σημαίνει ότι κάτι καλό κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό! Κράτησα και τις συμβουλές της Αχτίδας μας.. ευχαριστώ!!!

    Καλό απόγευμα Εριφύλη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρίσκω ότι είναι το καλύτερο πορτρέτο σου!! (γιατί άραγε;; τυχαίο;;)
    Πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση!!! Μ' αρέσει το πρόσωπο πάρα πολύ, όλα τα χαρακτηριστικά και τα μαλλιά! Πρόσεξε και αυτά που σου διορθώνει η αχτίδα, αλλά είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή