Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Zωγραφική με λαδοπαστέλ

Η γατούλα μου ο ΦΕΛΙΞ, λαδοπαστέλ 32 Χ 50


Φίλοι μου γειά σας. ' Οπως σας είχα πεί στην προηγούμενη ανάρτησή μου, το Σ/Κ που μας πέρασε ασχολήθηκα με διάφορα πράγματα. Μεταξύ αυτών και τα λαδοπαστέλ (oil pastels). Στα μαθήματα ζωγραφικής δεν διδαχθήκαμε καθόλου τον τρόπο ζωγραφικής με αυτά
τα υπέροχα υλικά. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μαθήματα μεσω you tube.
Χρησιμοποιησα μαύρο χαρτί canson και λαδοπαστέλ. Για αρχή είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Τα σχέδια που θα δείτε, τα έχω πάρει από μία καταπληκτική ζωγράφο την ΚΕΜ, που ζωγραφίζει με λαδοπαστέλ. ΄Ηθελα να είναι κάτι απλό, αλλά συγχρόνως και όμορφο. Ας με συγχωρήσει που αντέγραψα την ιδέα της, αλλά δεν αποφασίζω να κάνω κάτι δικό μου, αν δεν μάθω σωστά τον τρόπο.Εξ άλλου εγώ τους συγκεκριμένους πίνακες δεν προκειται να τους πουλήσω, τους θέλω για την προσωπική μου συλλογή. Θα μου πείτε για να μάθεις, πρέπει ν
α πάθεις....( να χαλάσω στην προκειμένη περίπτωση καμμιά δεκαριά πίνακες).
Στα βίντεο που βλέπω, δουλεύουν τα παστέλ και με τα δάχτυλα.Στην δική μου περίπτωση, αυτό δεν γινόταν καλά.Μήπως έπρεπε να βάλω
περισσότερο χρώμα?Μήπως να πιέζω περισσότερο το χρώμα στο χαρτί? Δεν ξέρω. ΄Εχω αποφασίσει πάντως το φθινόπωρο να ξεκινήσω κανονικά μαθήματα ζωγραφικής, για να τα μάθω όλα αναλυτικά και όχι εν περιλήψει ό
πως ήταν τα μαθήματα που κάναμε. Είμαι της άποψης, όταν κάνεις κάτι να το κάνεις σωστά. Εννοώ όσον αφορά τις τεχνικές, γιατί στην ζωγραφική δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.


Το σκυλάκι μου η ΖΟΥΖΟΥ, λαδοπαστέλ 32 Χ 50

Εκτός από τους πίνακες, έφτιαξα και ένα ξύλινο κουτάκι που είχα αγοράσει για ντεκουπάζ. Το πέρασα αστάρι, το έβαψα βυσσινί, πέρασα μία στρώση κρακελέ και από πάνω το έβαψα λευκό. Και στο κρακελέ πειραματίζομαι. ΄Επρεπε να το αφήσω να στεγνώσει λίγο ακόμα το κρακελέ πριν περάσω το δεύτερο στρώμα μπογιάς, γιατί τα σκασίματα έγιναν πολύ μεγάλα.Δεν πειράζει. Στο επόμενο.
΄Εβαλα λουλουδάκια, το πέρασα με άχρωμο βερνίκι νερού για ξύλο, και ιδού! Πιστέψτε με η φωτό το αδικεί. Θα το πάρω μαζί μου στις διακοπ
ές, θα φιλοξενήσει τα μολύβια ακουαρέλλας, τα μολύβια σχεδίου, γόμα , ξύστρα, λαδοπαστέλ.








17 σχόλια:

  1. Eριφύλη μου, δημιουργική παρά τη τόση ζέστη, πράβο σου, όλα καταπληκτικά!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σου κοριτσάρα μου!! πολύ όμορφα όλα ειδικά το κουτάκι :-)
    Φιλάκιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εριφύλη μου, μα τι ωραία αγαπημένα πραγματάκια δημιουργείς και συμφωνώ μαζί σου είναι αδύνατον να τα αποχωριστείς. Σε φιλώ μαζί με τα όμορφα ζωάκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι όλα εξαιρετικά! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφες όλες οι δημιουργίες σου Εριφύλλη, μπράβο σου για μιαν ακόμη φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφα τα λαδοπαστέλ το'χεις παιδί μου το'χεις μη σταματάς να ζωγραφίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε Εριφυλη μου,μεγαλες εξελιξεις βλεπω....μα πολυ μεγάλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Εριφύλη! Καλά το πρώτο είναι άπαιχτο, στη μικρή φωτο το πέρασα για αληθινό γατάκι!! Και το άλλο είναι γλυκούλι! Και με λαδοπαστελ που είναι πολύ δύσκολα στο χειρισμό!! Ναι, να κάνεις οπωσδήποτε μαθήματα, Θα απογειωθείς!!

    Περί κρακελέ, συμπάσχω, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι ατέλειες κάνουν κάτι να φαίνεται όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλέπω δουλεύεις, και μάλιστα μιά χαρά!

    Να προσθέσω πάντως, σε σχέση με το "να πάθεις γιά να μάθεις", ότι δεν αρκούν σε κανέναν να χαλάσει καμμιά δεκαριά πίνακες, θέλει πολύ παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς μού ξέφυγε αυτή η ανάρτηση τόσες ημέρες;!
    Φέλιξ και Ζουζού μ'αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα ο πρώτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ομορφη που εχεις κανει την ΖΟΥΖΟΥ σου;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλοι μου συγνώμη που δεν απάντησα στα σχόλιά σας τόσες ημέρες, αλλά είχα πάει διακοπούλες.Επέστρεψα ανανεωμένη, μαυρισμένη και με γεμάτες μπαταριούλες.Οπότε, έχουμε και λέμε....

    @anthivolon, η ζέστη με αναγκάζει να κλείνομαι μέσα με το "αρκουδίσιον" οπότε θέλω δεν θέλω, όλο και με κάτι ασχολούμαι για να μην σαλτάρω από την κλεισούρα.

    @Asteri μου χαίρομαι που σου άρεσε αυτό το κουτάκι.Ειλικρινά το βολεύτηκα αφάνταστα στις διακοπές, με όλα αυτά τα σύνεργα που είχα πάρει μαζί μου.Καλό ταξίδι και καλές διακοπές σου εύχομαι.

    @Evie μου λατρεύω τα ζωάκια.Από μικρή αντί να ζωγραφίζω σπιτάκια όπως όλα τα παιδιά, εγώ ζωγράφιζα γατούλες και σκυλάκια.Μήπως στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν κάτι από αυτά? Λές?

    @Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ελενα ειλικρινά χαίρομαι που σου αρέσουν.Πρώτη φορά ασχολούμαι με τα λαδοπαστέλ.

    @Rena μου, όπως είπα και στην Ελενα, πρώτη φορά ασχολούμαι με τα λαδοπαστέλ και ήμουν πολύ επιφυλακτική για το αποτέλεσμα,γιατί δεν ξέρω να τα χρησιμοποιώ σωστά.Πειραματίζομαι

    @Ρίκυ μου, είναι να μην πάρω φόρα.΄Αμα πάρω, δεν με κρατάει τίποτα.

    @Ανεράϊδα μου, ειλικρινά συνάντησα δυσκολίες με τα λαδοπαστέλ.Χωρίς όμως να είμαι "επαρμένη", δεν σου κρύβω ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε και με δικαίωσε.Τα μαθήματα θα τα κάνω οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @H.Constantinos, δουλεύω, δουλεύω,τώρα που πήρα φόρα δεν σταματάω.Δεν έχω βλέψεις να γίνω τώρα στα μπρος-πίσω, Μονέ ή Πικάσο, απλώς θέλω αυτό που θα φτιάχνω να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.Δεν μου αρκει το καλό, σημαίνει ατέλειες.Και όσο για τους πίνακες, Χα.Χα, επιεικής ήμουν.Προσωπικά θα χαλάσω καμιά εκατοστή.Ο εκατοστός πρώτος όμως θα είναι......Ο ΠΙΝΑΚΑΣ.Χα!Χα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Dodo η παροιμία λέει κάλιο αργά παρά ποτέ.΄Αργησες για να κάνεις......εντύπωση.Το σχόλιο σου και του Κωνσταντίνου, μου αναπτέρωσαν το ηθικό.΄Οχι πως ήταν down αλλά λίγο σπρωξιματάκι, πάντα χρειάζεται, ειδικά από κάποιους που είναι Α-Σ-Τ-Ε-Ρ-Ι-Α του είδους.Η γατούλα μου δέν έχει τόσο πράσινα μάτια, είναι κίτρινα, αλλά αυτό το χρώμα μου άρεσε, για κοντράστ, ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Πουαντερί μου, την Ζουζού μου την ζωγράφισα για ανάμνηση (πέθανε περύσι μετά από 11 χρόνια)γιατί μου λείπει πολύ. Αυτόν τον πίνακα και τον Φελιξ δεν πρόκειται να τους χαρίσω, με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπεροχα !!!λατρευω τις γατούλες!!!οταν ημουν μικρή ειχαμε τουλαχιστον 8...τωρα εχουμε μονο τα γατακια της γειτονιας ..τα ταιζουμε ,παιζουμε μαζι τους και ολα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή