Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ακουαρέλλες-Σπουδή


Ακουαρέλες σε χαρτί 25 Χ 35

΄Οπως σας έχω πει, κάθε Κυριακή μαζί με το καφεδάκι μου, κάνω εξάσκηση στην ζωγραφική. Αυτή την Κυριακή λοιπόν, άχ τι ωραία που ήταν με την δροσούλα, πειραματίστηκα πάλι με τις ακουαρέλες. ΄Οχι πως έφτιαξα και τίποτα σπουδαίο, νομίζω όμως ότι είναι καλύτερο από τα προηγούμενα. Φυσικά δεν έχει την διαφάνεια που θα ήθελα, αλλά τώρα με τα μαθήματα που ξεκίνησα, πιστεύω να φτάσω στο ποθητό αποτέλεσμα.
΄Εχω όμως ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν τολμώ να πειραματιστώ με τα χρώματα.Δειλιάζω. Φοβάμαι ότι θα τα χαλάσω όλα. Δεν ξέρω πως θα γλυτώσω από αυτό το "κόλλημα". Θέλω τα χρώματα να είναι "κάπως" αλλά δεν τολμώ να τα πειράξω.
Ιδού λοιπόν το νέο μου "πείραμα". Για ακουαρέλες τα χρώματα είναι καλά, για ακρυλικά όμως ούτε λόγος να γίνεται. Θα ήταν σαν "πεθαμένα". ΄Εσείς τί λέτε?

16 σχόλια:

  1. Δεν το βρίσκω πεθαμένο! Αντίθετα, νομίζω ότι είναι πολύ όμορφο! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες βρε Ελενη μου, αν δεν ειναι ωραιο αυτο τοτε πιο ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααα δεν ξέρω τι λες εσύ ...... εμένα μου αρέσει πάρα πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μη δειλιάζεις καθόλου, τίποτε δεν πρόκειται να χαλάσει- όσο πειραματίζεσαι, τόσο μαθαίνεις (και το χαίρεσαι μαζί)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, Εριφύλη, εγώ μεγέθυνα την εικόνα και είδα ξεκάθαρα τα χρώματα: είναι πανέμορφα! Αυτό που βλέπω δηλαδή είναι υπέροχο στους χρωματισμούς του....γιατί συζητάς για ακρυλικά αφού το έργο είναι τόσο ωραίο με ακουαρέλες; Αν είχες χρησιμοποιήσει ακρυλικά θα το είχες ζωγραφίσει αλλιώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Evie χαίρομαι που σου αρέσει.Αυτό θέλω να πετύχω.΄Ενα όμορφο αποτέλεσμα.

    @{Marianna} το πεθαμένο το λέω για τα ακρυλικά.Οι ακουαρέλες όσο τις αραιώνεις τόσο πιο όμορφες γίνονται.

    @Ρίκη σαν νονά μου πρέπει να μου πάρεις ένα ζευγάρι παπούτσια.Χα Χα> Φιλενάδα και εμένα μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Asteri να είσαι σίγουρη ότι μόλις κατανοήσω απόλυτα την τεχνική της ακουαρέλας θα σου στείλω ένα δωράκι.

    @Dodo αχ.αχ.αχ!Το πρόβλημα το έχω με τα ακρυλικά.Εκεί που φέρνω το χρώμα στα μέτρα μου και το θέλω λίιιιγο πιο ανοιχτό, εκεί το χαλάω.Βάζω πολύ λευκό.Μετά βάζω σκούρο για να το επαναφέρω και ....δεν συμμαζεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανεράιδα μου, λέω για ακρυλικά γιατί εκεί έχω το πρόβλημα.Με τους τόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εριφύλη μου,ανικανοποίητη,το ίδιο κάνω κι εγώ.Στέλνω τα έργα μου στα κορίτσια για κριτική.

    Είναι πολύ όμορφο μ΄αρέσει το κοντινό πλάνο.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι υπέροχο και μου αρέσει και το περιγραμμα στα λουλούδια!!! Συνεχισε έτσι και σύντομα θα μας χαρίζεις έργα τέχνης ανώτατης ποιότητας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι βρε παραπονιεσαι, ο πινακας ειναι πολυ ομορφος.Το προβλημα με το χρωμα θα το ξεπερασεις σιγα σιγα με την εξασκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαφώς είναι καλύτερο από τα προηγούμενα...!
    Μήπως βιάζεσαι κάπως με τα χρώματα; Δεν είναι και τόσο απλό το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θα διαφωνήσω με τα προηγούμενα σχόλια γιατί σίγουρα το έργο σου αυτό είναι καταπληκτικό και πολύ πετυχημένο αλλά συνήθως είμαστε πολύ αυστηροί με τον ευατό μας και έτσι μετριάζεται η χαρά μας!!μη βιάζεσαι όπως λέει και ο Κωνσταντίνος θέλει δουλειά και υπομονή που σίγουρα τα διαθέτεις και τα δυο!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εριφύλη μ' αρέσει η επιλογή των χρωμάτων που έκανες στην ακουαρέλα, όπως και η κίνηση των πετάλων των κρίνων, απλά κατά τη γνώμη μου ίσως θα έπρεπε να προσθέσεις λίγο κίτρινο και σε άλλα σημεία του έργου ώστε να μην τραβάει το μάτι πάνω αριστερά. Συνέχισε να δημιουργείς και μαζί με τα μαθήματα θα δεις τα έργα σου να μεταμορφώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eίναι πολύ όμορφο και τα χρώματα πολύ αρμονικά. Θα έπρεπε ν' αναδειχτεί περισσότερο η διαφάνεια όμως. Κι εγώ διστάζω με την ακουαρέλα. Η απόκτηση σιγουριάς είναι θέμα πολλής εξάσκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή