Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ντεκουπάζ εικόνα σε κεραμίδι

Είχα ένα κεραμίδι πραγματικά μεγάλο, γύρω στα 40 εκ. Είχα αγοράσει πριν από πολύ καιρό ένα ριζόχαρτο με την Παναγία και τον Χριστό, αλλά δεν είχαν να μου στείλουν τόσο μεγάλο κεραμίδι, οπότε η εικόνα παρέμεινε αχρησιμοποίητη.
Βρήκα λοιπόν το συγκεκριμένο κεραμίδι, το οποίο όπως καταλάβατε, είναι από τα καινούρια, το χρώμα του ήταν πράσινο σκούρο και φυσικά όχι τόσο στενό οπως το βλέπετε τώρα.Το χτύπησα με ένα σφυράκι και του έκοψα ένα κομμάτι από τα πλάγια. Το επάνω μέρος ήθελα να το κόψω με τον τροχό, δυστυχώς δεν κοβόταν. ΄Ηθελε ειδικό εργαλείο. ' Ετσι το άφησα όπως ήταν. Το έβαψα λευκό και τοποθέτησα επάνω του την εικόνα. Πέρασα με χρυσό περίγραμμα κάποια σημεία και έβαψα με χρυσό-μπρονζέ το γύρω γύρω.
Τώρα μένει να περάσω βερνίκι. ΄Ομως πριν το κάνω αυτό σκέφτομαι να κάνω δύο τρύπες για να μπορεί να κρεμιέται, με ένα όμορφο κορδόνι. ΄Ορθιο από μόνο του αν δεν στηρίζεται κάπου πλαγιαστό λίγο, δεν στέκεται. Εδώ θέλω την γνώμη σας. Επειδή είναι αρκετά βαρύ, θα είναι καλό να το κρεμάσω ή θα ήταν καλύτερα να βρω έναν άλλο τρόπο να στέκεται?
Περιμένω τις γνώμες σας, οι οποίες πραγματικά πολλές φορές μου έχουν λύσει τα χέρια.Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ. Φιλάκια.

18 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ όμορφο!
    Θα μπορούσες να βάλεις στο πίσω μέρος ένα κορδονάκι (να το κολλήσεις με σιλικόνη ή logo) για να μπορείς να το κρεμάς.
    Φιλάκιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είναι ωραίο κρεμασμένο με ένα όμορφο, γερό κορδόνι, ας είναι βαρύ- αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι υπέροχο!!! Τωρα για το τι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για στήριξη δεν ξέρω να σου προτείνω γιατί δεν ξέρω και πόσο βαρύ είναι (και απο ότι λες είναι πολύ βαρύ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Asteri δεν μπορεί να στηριχθεί με κορδονάκι κολλημένο γιατί ζυγίζει περίπου 1 κιλό.

    @Dodo έτσι το έχω φανταστεί, με ένα όμορφο κορδόνι, αλλά μπορώ να κάνω τρύπες με το τρυπάνι ή θα σπάσει? Αυτό θέλω να μάθω.Να μην πάει ο κόπος μου χαμένος.Άν μπορείς πές μου.

    @Μαρία Ζ, η σκέψη είναι να το κρεμάσω μαζί με τις άλλες εικόνες. Φοβάμαι να ανοίξω τις τρύπες όμως, μήπως σπάσει.Δεν έχω δοκιμάσει πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Εριφύλη μου πολύ όμορφο το κεραμίδι σου μπράβο σου!!!έχω φτιάξει ένα αντίστοιχο μέγεθος κεραμίδι και ξέρω ότι είναι βαρύ, η γνώμη μου είναι να μη το διακινδύνευσης να το κρεμάσεις αν δεν είσαι αρκετά σίγουρη..εγώ το έχω βάλει στο τζάκι και μου στολίζει την μια γωνιά του. Αν πάλι αποφάσεις να το κρεμάσεις σιγούρεψε το από κάτω με μια βάση τοίχου.Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επίσης ξέχασα να σου πω ότι παίρνεις ένα ρίσκο αν το τρυπήσεις το κεραμίδι. Μια φίλη που το τρύπησε απο τα τεσσάρα της έσπασε το ένα..επίσης έχω ακούσει ότι υπάρχουν ειδικά τρυπανάκια για αυτή την δουλειά και όπως επίσης καλό ειναι να το βρέξεις στο σημείο που θα το τρυπήσεις.Τίποτα από αυτά που σου προτείνω δεν το έχω δοκιμάσει μόνο σου μεταφέρω αυτά που έχω ακούσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχω 2 κεραμίδια με εικόνες,αλλά είναι από την κοίλη πλευρά φτιαγμένα και τα βάζω σε γωνίες.υπέροχη δουλειά η δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εριφύλη,πολύ όμορφο έγινε!Το μπρονζέ πολύ του ταιριάζει.
    Τα δικά μου πάντως τα έχω σε σταντ για πιάτα.Κρεμασμένο επίσης θα ήταν καλό,αλλά πώς κάνουμε τρυπούλες-δε σπάει;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εριφύλη πάρα πολύ ωραίο το κεραμίδι. Μπράβο σου.

    Εγώ σκέφτηκα να το έβαζες πάνω σε ξυλο.. κάτι σαν βάση που θα το κρατούσε σταθερό...να το κολλήσεις κάπως...και να μην χρειασθεί να το τρυπήσεις...δεν ξέρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Exεις δει κάτι σαν ελατήρια που ανοίγουν και αγκιστρώνουν στις τέσσερις άκρες, τα χρησημοποιούν για να κρεμάνε συνήθως πιάτα στο τοίχο; Νομίζω ότι θα είναι ένα κι ένα γι αυτό το τόσο όμορφο κεραμίδι-εικόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εριφύλη είναι πραγματικά πανέμορφο.
    Μην το τρυπήσεις όμως, θα είναι κρίμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εριφύλη μου, κάνε σε παρακαλώ μια επίσκεψη στο blog μου, υπάρχει ένα βραβείο που σε περιμένει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γειά σου Εριφύλη! Συμφωνώ και εγώ για το κορδόνι. Ένα όμορφο κορδόνι, θα είναι η τελευταία πινελιά σε αυτό το πολύ όμορφο δημιούργημα. Μόνο που σίγουρα θα σπάσει αν το τρυπήσεις. Ίσως αν το πας κάπου που επεξεργάζονται πέτρα, πχ σε ένα μαρμαράδικο, θα ξέρουν να σου πουν αν μπορείς να το τρυπήσεις. Ίσως και να σε βοηθήσουν. Περιμένω να δω τι θα κάνεις τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολυ ομορφο το εφτιαξες.Για το κρεμασμα, εγω που εχω ενα κεραμιδι με εικονα, εχουν ανοιξει τρυπες και εχουν περασει δερματινο κορδονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πού είσαι,καλέ;
    Έχω βραβείο για σένα-το θέλεις;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραίο βγήκε!
    Αν είχα βρει το κατάλληλο σημείο να μπορεί να κρέμεται στο κενό χωρίς να ακουμπάει σε τοίχο (μία κόγχη, ένα κούφωμα, μία σκάλα ίσως, κάτι) θα του είχα κάνει μία τρύπα πάνω και θα το κρεμούσα...
    Ισως να γίνεται και εκ των υστέρων αν και έχει βαφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Maria, αν είχα τζάκι δεν θα το συζητούσα καθόλου,όμως πρέπει να κρεμαστεί γιατί μόνο λίγο πλαγιαστό είναι σίγουρο.Είναι τόσο βαρύ που με μία λάθος κίνηση πέφτει και σπάει.

    @Σταυροβελονιά, καλωσόρισες.Ναι θα το κρεμάσω με κορδόνι.Πήγα σε μαρμαράδικο και μου είπαν ότι μπορούν να το τρυπήσουν.

    @φουρτουνιασμένη ψυχή, δυστυχώς δεν έχω κάποια γωνία που να μπορεί να σταθεί.

    @Eleni, Marion, δυστυχώς λόγω ύψους και βάρους είναι πολύ δύσκολο και παρακινδυνευμένο να τοποθετησεί σε στάντ.Νομίζω πως δεν του πάει κιόλας.

    @Ρίκη μου, το αδικεί η φωτό.Αν το δεις από κοντά είναι πολύ καλό.

    Ελενα, σ' ευχαριστώ αλλά πρέπει να το τρυπήσω.Θα μου το τρυπήσει ένας μαρμαράς.

    @Δημιουργία μου, και εγώ κορδόνι γκρενά θα βάλω.

    @ H.Constantinos που χάθηκες εσύ.Καιρό έχω να δω ανάρτησή σου.Φοβερή η ιδέα σου, αλλά δεν διαθέτω τίποτα από όλα αυτά.Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή