Υλικά
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλυτζάνια τσαγιου καλαμποκέλαιο
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 γιαούρτια με 2% λιπαρά
1 φακελλάκι μπαίκιν
3 ασπράδια αυγού
1 αυγό ολόκληρο΄
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
2 βανίλλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε και το ολόκληρο αυγό, τα ξύσματα και τις βανίλλιες. Ανακατεύουμε το μπαίκιν με το αλεύρι.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στο μίγμα του λαδιού προσθέτουμε το γιαούρτι και κατόπιν προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι και μαρέγκα ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε σε λαδωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Γίνεται πολύ αφράτο και νόστιμο.
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλυτζάνια τσαγιου καλαμποκέλαιο
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 γιαούρτια με 2% λιπαρά
1 φακελλάκι μπαίκιν
3 ασπράδια αυγού
1 αυγό ολόκληρο΄
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
2 βανίλλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε και το ολόκληρο αυγό, τα ξύσματα και τις βανίλλιες. Ανακατεύουμε το μπαίκιν με το αλεύρι.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στο μίγμα του λαδιού προσθέτουμε το γιαούρτι και κατόπιν προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι και μαρέγκα ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε σε λαδωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Γίνεται πολύ αφράτο και νόστιμο.
Γλυκια εβδομαδα να εχεις.Το κεκακι αγαπημενο.
ΑπάντησηΔιαγραφή