Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Φθινοπωρινές συνταγές-Eυκολη μηλόπιττα

Φθινόπωρο φίλοι μου. Και ένα από τα αγαπημένα φρούτα της επόχής, για μικρούς και μεγάλους, είναι τα μήλα. Πάντα αυτή την εποχή, φτιάχνω μηλόπιττα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, το αποτέλεσμα υπέροχο, και το γλυκό εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού.
Εύκολη Μηλόπιττα
1/2 βιτάμ (προτιμώ Super Fresco)
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 μήλα μεγάλα κομμένα φέτες (μισοφέγγαρα)
4 αυγά
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελλάρι μπαίκιν πάουντερ
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
Κανελογαρύφαλλο
Καρύδια ή καβουρδισμένο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
Ζάχαρη άχνη
Βάζουμε το βιτάμ στο ταψί και το βάζουμε στον φούρνο στους 140 βαθμούς να λιώσει. Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων το βάζουμε σε ένα μπώλ και το λιώνουμε. Μόλις λιώσει το βιτάμ στρώνουμε τα μήλα στο ταψί (σαν να φτιάχνουμε μία μαργαρίτα) και στα κενά προσθέτουμε τα καρύδια ή πασπαλίζουμε το αμύγδαλο. Πασπαλίζουμε με κανελογαρύφαλλο και μισό φλυτζάνι ζάχαρη.
Στην συνέχεια χτυπάμε τα κροκάδια με την ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπαίκιν και το ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε τα κροκάδια με το μίγμα των ασπραδιών και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι απαλά.
Ρίχνουμε στο ταψί επάνω από τα μήλα τον χυλό και στρώνουμε με κουτάλι να πάει παντού.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς.΄Οταν ψηθεί αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την μηλόπιτα σε μία πιατέλα.
Καλή Επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου