Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Κατασκευή κολιέ βημα-βημα

Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω πως φτιάχνω το επόμενο κολιέ που ετοιμάζω.


Αρχικά ετοιμάζουμε τον χαρτοπολτό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στην συσκευασία. Τον ζυμώνουμε μόνο με το ένα χέρι και το άλλο το έχουμε καθαρό για να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε την στιλπνότητα του. Είναι έτοιμος όταν δεν κολλάει στο στεγνό χέρι μας.


Παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα και φτιάχνουμε τα μπαλλάκια που θέλουμε για το κολιέ μας. Εγώ στο συγκεκριμένο κολιέ θέλω τις χάντρες ανάγλυφες και γι'αυτό μόλις τις πλάσω τις τσιμπάω με ένα πενσακι. Κατόπιν με μία οδοντογλυφίδα φτιάχνω την τρύπα και τις βάζω επάνω σε φελιζόλ να στεγνώσουν. Το στέγνωμα εξαρτάται όπως καταλαβαίνετε από τον καιρό.


Οταν στεγνωσουν τις περνάμε στις οδοντογλυφίδες και τις βάφουμε με ακρυλικά χρώματα στο χρώμα της αρεσκείας μας. Οι χάντρες δεν είναι απαραίτητο να είναι στρογγυλές. Τις φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.



Οταν στεγνώσει το χρώμα τις περνάμε με βερνίκι ξύλου άχρωμο γυαλιστερό.

Στο επόμενο μάθημα θα σας δείξω την διαμόρφωση επειδή τώρα οι χάντρες μου θέλουν βερνίκι.

6 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ ενδιαφέρον!Και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.Θα μας δείξεις το τελικό αποτέλεσμα;
    Κάποια στιγμή θα ήθελα να μας δώσεις πληροφορίες για την ψυχρή υάλωση και που βρίσκουμε τα υλικά.
    Τα σκουλαρικάκια με τα τριανταφυλάκια τέλεια!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ελένη μου. Όχι, πραγματικά δεν είναι καθόλου δύσκολο. Χρειάζεται μόνο χρόνο. Μόλις αρχίσω να συναρμολογώ το κολιέ, θα σας δείξω πάλι φωτογραφίες. Η ψυχρή υάλωση είναι φοβερό υλικό.Μπορείς να περάσεις οτιδήποτε από χαρτί μέχρι ξύλο, πλαστικό, και να του δώσεις πιο φινετσάτη εμφάνιση. Μπες στο google στο paco art center, πήγαινε στην χύτευση-ψυχρή υάλωση, και θα βρείς οδηγίες.Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!Χαρτοπολτό αγοράζεις απο βιβλιοπωλεία ή από μαγαζιά με χάντρες;θα δοκιμάσω τις οδηγίες σου όσο πιο σύντομα μπορώ!καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ!
    Ενδιαφέρον υλικό,θα το προμηθευτώ οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπυριδούλα γειάσου. Τον χαρτοπολτό τον αγοράζω από τα βιβλιοπωλεία.'Εχουν όμως και τα jambo στο 1/3 της τιμής ακριβώς τον ίδιο. Και εγώ προχθές που πήγα Αθήνα τον βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα δοκιμασω κ εγω να φτιαξω μολις βρω χρονο..πω!!! μου αρεσε πολυ ολο αυτο..ζηλεψα χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή