Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Φθινοπωρινές συνταγές

Αφού λοιπόν αυτή την εποχή αφθονούν τα κυδώνια, όλοι φτιάχνουμε γλυκό ή μαρμελάδα. Εγώ προσωπικά φτιάχνω και από τα δύο. Η μαρμελάδα κυδώνι μου αρέσει στην Πάστα Φλώρα. Σας δίνω την συνταγή για να την δοκιμάσετε.





Πάστα Φλώρα





1 φλυτζάνι τσαγιού φυτίνη

2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

2 αυγά

1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

2 βανίλιες

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ελάχιστο αλάτι

1 νεροπότηρο μαρμελάδα κυδώνι ή άλλη της αρεσκείας σας



Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλεύρι με το αλάτι και τρίβουμε με τα χέρια μας ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ για να γίνει ένα μίγμα σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κονιάκ και την βανίλα και ζυμώνουμε.Γίνετε μία ζύμη μαλακή. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε στον πάτο με το χέρι μας τα 2/3 της ζύμης. Απλώνουμε από επάνω την μαρμελάδα και με το υπόλοιπο της ζύμης φτιάχνουμε κορδονάκια (προσθέτουμε λίγο αλευράκι για να σφίξουν) και τα τοποθετουμε καφασωτά στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς περίπου μία ώρα. Καλή επιτυχία.

1 σχόλιο:

  1. Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά!Φτιάχνω τακτικά,για να καταναλώνω τις μαρμελάδες μου.Θα δοκιμάσω και τη δική σου ζύμη.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή