Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Βαρβάρα...γλυκό

Υλικά
Μισό κιλό στάρι
1 φλυτζάνι σταφίδες
1 φλυτζάνι καρύδια
2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 κουταλιές αλεύρι καβουρντισμένο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ταχίνι
σουσάμι
κανέλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το στάρι από το βράδυ να μουλιάσει.Την επόμενη ημέρα το βράζουμε βάζοντας τόσο νερό ωστε να σκεπάζει το στάρι. ΄Οταν μισοβράσει προσθέτουμε την ζάχαρη ,τις σταφίδες, το αλάτι και το αλευρι και το αφήνουμε να βράσει καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει.
Σβήνουμε την φωτιά και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το ταχίνι και το βάζουμε να πάρει πάλι μία βράση και είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε σε πιάτα και από επάνω ρίχνουμε κανέλλα, μπόλικο σουσάμι και τα καρύδια.
Λένε ότι πρέπει να μοιραστεί σε τρία σπίτια.
΄Ισως να υπάρχει και άλλος τρόπος παρασκευής, εγώ προσωπικά μόνο αυτόν ξέρω.
Καλή επίτυχία και Χρόνια Πολλά!

2 σχόλια:

  1. υπέροχο και διαιτητικό. Θα το φιάξω σήμερα κιόλας που έχω καλεσμένους. Απο που απο τη βοιωτία; Εγώ απο Λιβαδειά και Δαύλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειτονιά είμαστε. Ορχομενός.Υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε και γνωστές;Γουστάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή