Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

Βασιλόπιτα τούρτα

Υλικά

1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
τον χυμό από 3 πορτοκάλια
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
1 πακέτο (500 gr) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και τα κροκάδια πολύ καλά.Προσθέτουμε το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα.Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε ανακατεψει το μπαίκιν πάουντερ ,και την μαρέγκα, και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

1 σχόλιο: