Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Κουλουράκια Αμυγδάλου Νηστήσιμα

Υλικά

1/2 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού βιτάμ σοφτ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλο
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 &1/2 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
2/3 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοαλεσμένο και καβουρντισμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση

Σε ένα μπώλ χτυπάμε το βιτάμ, το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη.Προσθέτουμε την εσάνς και το κρασί. Ανακατεύουμε το μπαίκιν στο αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή, πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί αφού προηγουμένως τα κυλίσουμε μεσα στην αμυγδαλόψυχα. (Δηλαδή δεν ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα μέσα στην ζύμη, αλλά τυλίγουμε με αυτήν τα κουλουράκια). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.

Είναι πολύ εύκολα κουλουράκια, πολύ νόστιμα και φυσικά νηστήσιμα και διαιτητικά.

2 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμα τα κουλουράκια σου! Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα big mama και σε ευχαριστώ.Κάθε σχόλιο από έναν εξπέρ του είδους όπως εσύ είναι πάντα καλοδεχούμενο.Καλό Σ/Κ και σ'εσένα.Εγώ πάντως θα το περάσω στην δουλειά.Αναρτώ συνταγές στο μπλόγκ επειδή δεν μπορώ να φτιάξω εγώ τίποτα,τουλάχιστον φτιάξτε εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή