Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Μιλφέϊγ εύκολο και πεντανόστιμο



Υλικά

4 πακέτα σφολιατίνια
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
7 κουτιά από το γάλα νερό
4 φακελλάκια ανθος αραβοσίτου βανίλια
5 κροκάδια αυγού ελαφρά χτυπημένα
2 βιτάμ Super fresco
2 βανιλιες άρωμα

Για το γαρνίρισμα

1 διπλό garni Γιώτης ή δύο μονά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας κανέλα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λυώνουμε το βιτάμ και προσθέτουμε τα 2 ζαχαρούχα , τα 7 κουτιά νερό μέσα στα οποία έχουμε διαλύσει το ανθος αραβοσιτου, και τα 5 κροκάδια. Τα βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει προσθέτουμε και το άρωμα βανίλιας.
Στο μεταξύ στρώνουμε τα 2 πακέτα σφολιατίνια στο ταψί, εγώ χρησιμοποιώ το τετράγωνο ταψί που έδινε κάποτε ο γαλαξίας είναι περίπου 35Χ35,και μόλις γίνει η κρέμα ρίχνουμε την μισή επάνω στα σφολιατίνια, στρώνουμε τα υπόλοιπα 2 κουτιά επάνω στην κρέμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό φτιάχνουμε την σαντιγύ. Χτυπάμε τα 2 γκαρνί με το εβαπορέ για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται. Απλώνουμε την σαντιγύ επάνω στην κρέμα και με ένα πηρούνι κάνουμε γραμμές,Εχουμε κρατήσει 5-6 σφολιατίνια τα οποία τα τρίβουμε επάνω στην επιφάνεια του γλυκού και αφού ανακατέψουμε την άχνη με την κανέλλα πασπαλίζουμε το γλυκό. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο. ΄Οπως βλέπετε είναι πανεύκολο.΄Οσο για γεύση φτιάξτε το και θα πάρετε συγχαρητήρια.



3 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ελπίζω αυτή τη φορά να σταλεί το σχόλιο, φαίνεται και ο μπλόγγερ τις θέλει τις γιορτινές διακοπές του και αρνείται να δεχθεί σχόλιο.....

    πόσο θα ήθελα τώρα ένα κομματάκι, και χάραξες τόσο όμορφο σχεδιάκι στη σαντιγί που είναι κρίμα που καλύφθηκε από τα τριμμένα σφολιατίνια, όχι πως με χαλάει δηλαδή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά!!!!!!!!! Πάντε με υγεία!!!
    Το πήρα το κομματάκι μου ... πεντανόστιμο :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή