Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Τεχνική Χαρτοπολτού (2)

Μαθήματος συνέχεια. ΄Οταν δώσω στην χάντρα μου το σχήμα που θέλω, αρχίζω να διαμορφώνω την εξωτερική της επιφάνεια για να μην έχει ρωγμες. Βρέχω το δάχτυλο μου με λίγο νερό και με κυκλικές απαλές κινήσεις γυαλίζω την επιφάνεια. Κατόπιν την τρυπάω με την οδοντογλυφίδα για να φτιάξω την τρύπα. Προσοχή. Την οδοντογλυφίδα την βάζουμε για να κάνουμε την τρύπα και την βγάζουμε μετά. Η χάντρα στεγνώνει χωρίς την οδοντογλυφίδα, γιατί άμα την αφήσουμε επάνω θα κολλήσει.

΄Οταν οι χάντρες στεγνώσουν τελείως, παίρνω ένα σφουγγάρι-γύαλόχαρτο, και με ίσιες κινήσεις (όπως στον τρίφτη) μόνο προς μία κατεύθυνση λειαίνω την επιφάνεια.
Μετά ακολουθεί το βάψιμο με ακρυλικά χρώματα για χαρτί ή ξύλο.

Καλές δημιουργίες και ότι θέλετε, εδώ είμαι εγώ.

5 σχόλια:

  1. Πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες σου. Σίγουρα σε βάζουν στη διάθεση να ασχοληθείς και να δημιουργήσεις, όχι μόνο χάντρες αλλά και κάποια άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν με τον χαρτοπολτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρ Δημιουργία μου. Πράγματι, ο χαρτοπολτός έχει απεριόριστες εφαρμογές.Μπορείς να φτιάξεις ότι περάσει από το μυαλό σου.Υπομονή χρειάζεται. Φυσικά, χρειάζονται και καλούπια, σύρμα και άλλα υλικά στερέωσης.Εχω ξεκινήσει και φτιάχνω ένα βραχιόλι.Δεν το έχω τελειώσει ακόμα γιατί δεν έχω αποφασίσει το φινίρισμα. Δεν το θέλω ούτε κιτς αλλά και ούτε τελείως σκέτο.Κάτι θα σκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πληροφορίες σου είναι πολύ αναλυτικές και σαν τη δημιουργία,θα ήθελα να δοκιμάσω.
    Λίγοι μοιράζονται τις γνώσεις τους-ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι ειλικρινά που μπορώ να σας βοηθήσω έστω και άν είμαι ακόμη αρχάρια. ΄Οσο για τις γνώσεις,γι'αυτό λέγονται έτσι, Για να γίνονται γνωστές.Αυτοί που δεν μοιράζονται είναι πάντα μόνοι. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "ουδέν κρυπτον υπό τον ήλιον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα blogoσπιτα που επισκεπτομαι τα έχω διαλέξει πολύ προσεκτικά. Πιστεύω ότι ταιριάζω με όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή